Egy fantasztikus kutatás kiderítette, hogy fel kell készíteni a gyerekeket az online tér veszélyeire

Fel kell készíteni a gyerekeket az online tér veszélyeire – hangsúlyozta Pöltl Ákos píár szakember egy televíziós műsorban.

Pölt és társai általános iskolások körében végeztek kutatást. Elsőként a közösségi médiában rejlő veszélyekről tájékozódtak, hiszen – mint kiemelte – ez a legaktuálisabb és legakutabb veszély. A kutatás során kiderült, hogy a gyerekek jól ismerik a különböző alkalmazásokat. Megjegyezte azt is, hogy tízből kilenc gyereknek még a legelmaradottabb térségben is van okostelefonja. Pöltl szerint nagy szakadék van a felnőttek és a gyerekek digitális tudása között. Példaként említette, hogy a gyerekek az Instagram mintegy hatvan-hetven százalékát használják ki, míg ez az arány a szülőknél húsz-harminc százalék. (Érdekes lenne tudni, hogy mit is jelent az Instagram 60-70, vagy 20-30 százalékának kihasználása. A -szerk- megj.) Az is kiderült, hogy a gyerekek a tanárokkal sem szívesen osztják meg, ha valamilyen baj történik, például valamilyen chatalkalmazáson erőszakos tartalmat kapnak. (Valaki elmondhatta volna a „kutatóknak”, hogy az iskolák többségében tiltva van a gyerekeknek nem csak a buta-, de az okostelefon használata is. Emiatt valóban nem nagy csoda, ha nem a tanárához fordul elsősrban, ha erőszakos tartalommal találkoznak. A -szerk- megj.) Baj esetén esetleg idősebb testvérhez, de leginkább kortárshoz fordulnak – közölte a szakmai vezető, aki szerint ezért a legjobb, ha a szülők felkészítik a gyereket és segítik, hogy készségszinten tudjon reagálni az online tér veszélyeire.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bognár váltja Sólyomot

ked jún 16 , 2020
Rendkívüli elnökségi tisztújítás keretében Bognár Verát választotta az IAB tagsága a leköszönő Sólyom Balázs helyére. Sólyom nemrég távozott a UPC digitális igazgatói pozíciójából, karrierjét a Trendency Online Alkalmazásfejlesztő Zrt-nél folytatja data science és analitikai üzletágvezetőként, így az IAB Hungary elnökségi tagsága a hirdetői oldal képviseletében megszűnt. Bognár Vera pályafutását a […]

És még ez is...