Egy év alatt húsz százalékkal nőtt az elektronikus számlabefizetések száma a Díjnetnél

Egy év alatt húsz százalékkal nőtt a Díjneten keresztül végrehajtott elektronikus számlabefizetések száma, míg 2017 első hat hónapjában 2 millió 165 ezer, idén január-júniusban már 2 millió 589 ezer befizetési tranzakciót regisztráltak a rendszerben – közölte a cég. A Díjnet közleménye szerint az idei első félév végére 640 ezer fölé emelkedett a társaság regisztrált ügyfeleinek száma, ami egy év alatt 11 százalékos bővülés. A Magyar Posta és a Takarék Csoport közös tulajdonában álló e-számlakezelési szolgáltató 2018 első félévében összesen több mint 4,6 millió számlát mutatott be a nála regisztrált fogyasztóknak, vagyis idén már a bemutatott számlák többségét, 56 százalékát fizették ki a Díjneten keresztül, bankkártyás, regisztrált internetbankos vagy mobiltelefonos fizetéssel. A többi számla kiegyenlítése főként egyedi átutalással, csoportos beszedési megbízással, illetve a szolgáltató felé történő egyedi befizetéssel történt.

Tavaly a Díjnet nettó árbevétele 658,3 millió forint volt, adózott nyeresége 45,67 millió forintot ért el. 2017-ben az e-számlakezelő cégen keresztül megvalósított fizetési tranzakciók összege 43,7 milliárd forint volt, 36 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 32,1 milliárd forintot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

"Egyetemi tanszékké" lép elő a "Nexon-tanszék"

ked júl 31 , 2018
Egyetemi címet kapott és Kodolányi János Egyetemként működik tovább a korábbi főiskola 2018. augusztus elsejétől. Az előrelépés azzal is jár, hogy a volt főiskola személyügyi képzéssel foglalkozó külső, úgynevezett Nexon-tanszéke -legalább is az ügyviteliszoftver-gyártó közleménye szerint- egyetemi tanszékké lép elő. A Nexon és a Kodolányi Főiskola együttműködésének keretében 2016. júliusában alakult meg […]

Friss, ropogós