Egészségesebb otthon: Hogyan javítsa otthona környezetét a felújítással?

MerkabauOtthonunk nem csupán menedék a külvilág elől, de közvetlenül befolyásolja testi és lelki egészségünket is. A nem megfelelő lakókörnyezet számos problémát okozhat, melyek közül kiemelkednek a légzési panaszok, allergiák, balesetek, stressz, fáradtság és látási problémák.

Rossz szellőzés: A rosszul szellőző helyiségekben gyakran szorul benn a pára, ami penészképződéshez vezethet. A penész légúti problémákat, allergiát és asztmát okozhat, ezért kiemelkedően fontos a megfelelő szellőzés biztosítása valamennyi helyiségben. A szellőzés legegyszerűbben a nyílászárókon át történik. A minőségi, megfelelő méretű nyílászárók és a helyes szellőztetési rutin a legtöbb esetben megszünteti a problémát, azonban, ha nincs módunk nyílászáró beépítésére, szellőzőrendszer kiépítése lehet indokolt a helyiségben. Amennyiben jelenlegi nyílászárói elavultak, a Merkbau Nyílászáró Szeged kitűnő választékkal és szakértő segítséggel áll rendelkezésére, hogy megtalálhassa a megfelelő ablakokat.

Poratkák jelenléte: A poratkák mikroszkopikus pókfélék, amelyek a porban élnek. Allergiás reakciókat, tüsszögést, köhögést és viszketést okozhatnak. A padlószőnyegek és szőnyegek kifejezetten sok port gyűjtenek össze így ezekben könnyedén elszaporodhatnak az atkák. A megfelelő burkolattípusok azonban segítenek csökkenteni az ebben rejlő kockázatot. Az olyan kemény, egyenletes felületek, mint a csempe, padlólap, Laminált vagy SPC padló, amellett, hogy könnyen tisztíthatók, kevesebb teret hagynak a poratkáknak

Zaj: A zaj stresszt, szorongást, alvászavarokat és halláskárosodást okozhat. A zaj számos forrásból származhat, beleértve a forgalmat, a szomszédokat és a háztartási gépeket. Bár az épületen belüli zajokon nehéz változtatni, a külső zajokat egy jó minőségű nyílászáróval megszüntethetjük, hogy pihenő időnket kellemesebben tölthessük.

Kevés fény: A nem megfelelő világítás megerőlteti a szemet, és fáradtságot, fejfájást és látási problémákat okozhat. Törekedjünk a természetes fény kihasználására, a mesterséges fényforrások esetén pedig érdemes figyelni a színhőmérsékletre: A melegfehér (3000 K alatti) fényforrások nyugtató és pihentető hatással bírnak, míg a hidegebb fehér (4000 K feletti) fények élénkítenek és energizálnak. A semleges fehér (3500-4000 K körüli) fény áll legközelebb a természetes fényhez.

Veszélyek: A sérült vezetékek, vagy elévült elektromos hálózat, a törött ablakok és a csúszós vagy sérült padlók is komoly baleseti veszélyeket hordoznak magukban. Az épület állagának megóvása nem csak egészségügyi, de anyagi szempontból is kifizetődő, így semmiképp ne halogassuk!

A fentiekben említett kockázatokon kívül számos más tényező is szerepet játszhat a mentális és fizikai jólétünkben. A felújítás lehetőséget ad arra, hogy ezeket a tényezőket javítsuk, és egészségesebb lakókörnyezetet teremtsünk. A Merkbau széles termékpalettájával és többéves szakértelmével támogatni tudja Önt abbéli törekvésében, hogy mielőbb egészséges, komfortos otthont tudhasson a magáénak.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Biztonsági szempontok a szigetelési folyamatban: fókuszban az állványos polisztirol vágó

ked máj 21 , 2024
ShareTweetPinShareAzoknak, akik nap mint nap építéssel, felújítással foglalkoznak, nem kell bemutatni, milyen veszélyeket hordoz magában egy építési terület. Éppen ezért fontos, hogy minden lehetséges módon csökkentsük a személyi sérülések és anyagi károk esélyét. Az állványos polisztirol vágó telepítése nem csak gyorsabbá és pontosabbá teheti a munkavégzést, de segíthet a biztonságot […]
keziszerszamshop.hu

És még ez is...