Egészen elképesztő adatokra derült fény


Az Ipsos 2014. végén országos reprezentatív kutatást végzett a felnőtt magyar lakosság körében azzal kapcsolatban, hogy egészségügyi témákban mire és hogyan használjuk az okostelefonunkat, tabletünket? Mint kiderült, a magyar felnőtt lakosság körében 37 százalék az okostelefon penetráció és 67 százalék az asztali számítógépé, laptopé, tableté. A megkérdezettek csupán négy százaléka használja okostelefonját vagy tabletjét az életmód, egészségmegőrzés támogatására. Nem meglepő módon az alkalmazók többsége a 18-39 éves korosztályból kerül ki, elsősorban a főiskolát, egyetemet végzettek közül. A nemek tekintetében némiképp női túlsúly érvényesül, de az urak aránya sem elhanyagolható.

A kutatás fényt derített arra is, hogy viszonylag alacsony az egyes egészségügyi és életmód alkalmazások ismertsége és használata. Azok, akik mindennapi életük során használnak ilyen alkalmazást, elsősorban az étrend, diéta betartásának támogatására teszik ezt. A rendszeres testmozgás, mint fontos életmód-elem támogatása okostelefonnal vagy tablettel elhanyagolható és csupán alkalomszerű. Egészen elképesztő, hogy az egészségügyi és terápia menedzsmenttel kapcsolatos alkalmazások ismertsége a teljes magyar lakosság körében nem éri el az egy százalékot.

A megkérdezettek tíz százaléka őrzi meg egészségügyi adatait, de ezt jelenleg a többség (83 százalék) még offline teszi. Az idősebbek esetén az adattárolás 13 százalék, ami nem kimagasló és azt jelenti, hogy az orvosra bízzuk a nyilvántartást. Leginkább laborleleteket tárolunk vagy vérnyomás adatokat. Érdekes és meglepő, hogy a lakosság mindössze 3,5 százalékának van életmóddal kapcsolatos honlapon vagy egészségügyi honlapon regisztrációja. Egyelőre még távol vagyunk attól, hogy az orvosi konzultáció során okostelefont vagy tabletet használjunk a konzultáció támogatására – ezt jelenleg a felnőtt lakosság csupán 1,5 százaléka teszi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Intel: rekord árbevétel, 22 százalékos eredmény növekedés

hét jan 19 , 2015
Az Intel 55,9 milliárd dolláros éves árbevételről, 15,3 milliárd dolláros üzemi nyereségről, 11,7 milliárd dolláros nettó eredményről és 2,30 dolláros egy részvényre jutó eredményről számolt be. A vállalat körülbelül 20,4 milliárd dollárnyi készpénzt termelt, 4,4 milliárd dollárnyi osztalékot fizetett, és 10,8 milliárd dollárt költött 332 millió saját részvény visszavásárlására. Az […]
chip