Egészen durva mennyi idő megy veszendőbe a lassú gépek miatt

szabo-zsolt-sharpA Sharp napokban közzétett kutatása szerint egy átlagos magyar irodai dolgozó évente legalább 19 napot pazarol el a lassú vagy alacsony hatékonyságú eszközök miatt. A vizsgálat szerint a leginkább időrabló tevékenység a fájlok szerveren való keresése – naponta átlagosan 22 percet emészt fel – köszönhetően a rossz kereső-eszközöknek. További gyakori idő pazarló elfoglaltság a nyomtató használata: naponta öt percet várunk rá, hogy bemelegedjen, és további nyolc percet az oldalak kinyomtatására. Az ötszáz magyarországi irodai dolgozó részvételével elkészített kutatás eredménye szerint mindent összegezve naponta 35 elvesztegetett percet is jelenthet munkavállalónként, ami évente 140 órának, azaz évi négy hétnek feleltethető meg. Ezek a kiesések a vállalkozásoknak dolgozónként éves szinten 19 napot jelentenek.

A válaszadók közel hetven százaléka szerint munkahelyük irodai eszközei elavultak. Ha irodájuk korszerűbb készülékekkel rendelkezne, a dolgozók közel fele (48 százalék) szerint hatékonyabbak lenne munkája, és majdnem minden nyolcadik (12 százalék) válaszadó azt mondta, hogy nem keresne magának másik állást. Mindez arra utal, hogy a vállalkozásoknak komoly lehetőségei vannak mind a hatékonyság növelése, mind a munkaerő megtartása terén. „A műszaki eszközöket arra tervezték, hogy megkönnyítsék életünket, segítségükkel gyorsabban elvégezzük munkánkat, azonban a való életben az elavult vagy nehezen használható készülékek a legtöbbször csak lassítják az embereket, idejük elvesztegetésére kényszerítve használóikat” – jelentette ki Szabó Zsolt, a Sharp Electronics Magyarország Visual Solutions kereskedelmi képviselője. Hozzátette, ez a holtidő szűkebb lehetőségeket, profitot és elveszített munkavállalókat jelenthet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Digitális kőkorszakban élnek a magyar vállalkozások, de van segítség

sze szept 14 , 2016
Az egyre éleződő piaci versenyben kizárólag azok a cégek maradhatnak életben, melyek kihasználják a legújabb technológiákban rejlő lehetőségeket — többek között ezt a kérdéskört is vizsgálni fogják az idei Internet Hungary konferencián. Az esemény keretében mutatják be a Magyar Telekom és a Bell Research kutatását, amely azt vizsgálja, hogy a magyar […]
Flinstne, Frédi

És még ez is...