Ecserről szolgálja ki a JYSK négy ország online rendeléseit

Jysk mobil appA JYSK az ecseri elosztó központjából szolgálja ki a magyar, horvát, szlovák és szlovén üzletek mellett késő tavasztól már a négy ország online rendeléseit is.

A bútor- és lakásfelszerelési áruházlánc a közleményben Jaroslaw Sobczyk, a JYSK ecseri logisztikai központjának vezetője kifejtette, a netes megrendeléseket (házhoz szállítás és az üzletben történő átvétel) az ecseri központ indulása előtt Lengyelországban rakták össze. Hozzátette, márciusban már heti 3500 online rendelést dolgozott fel az ecseri központ, áprilisban pedig további növekedést várnak. A legtöbb online rendelés Magyarországról érkezik, márciusban ez a rendelések 48 százalékát jelentette, utána Horvátország következik 26 százalékkal, Szlovákia felel a rendelések 17 százalékáért, míg Szlovénia a kilenc százalékáért – ismertette Sobczyk.

Arra is kitértek, hogy a tavaly átadott, kétszázmillió eurós beruházásból létrejött központ az ország legnagyobb ilyen elosztóközpontja, ahol két, 43 méteres, teljesen automatizált magasraktár is működik. A tornyokban százezer raklapnyi árut tárolnak, a központba pedig hetente 180 kamion gördül be. Az ecseri logisztikai bázison az online részleg beindulásával újabb 35 munkahelyet hoztak létre, így 2023 tavaszán már háromszáz ember dolgozik itt. Az ecseri központból az online rendelések mellett 219 fizikai egységet látnak el: 91 magyar, 53 horvát, 50 szlovák és 25 szlovén üzletet.

Közölték, az ecseri létesítmény beindításával a JYSK évi 4,5 millió kilométer közúti teherfuvarozást tud megspórolni, ezzel évente nagyjából 3600 tonna szén-dioxid kibocsátását előzi meg. A központban a tetőn hatezer négyzetméteren telepítettek napelemeket, a melegvíz-ellátást napkollektorokkal támogatják, a fűtési igényt hőszivattyúval csökkentik. Az elosztóközpontban csak elektromos targoncák vannak, a parkolóban pedig elektromosautó-töltők várják a cég dolgozóit.

A JYSK-nek Magyarországon több mint 1000 munkavállalója van és 91 üzlettel rendelkezik. A JYSK Magyarországon a 2021-2022-es gazdasági évben 67,6 milliárd forint árbevételt ért el, 19 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a JYSK Kereskedelmi Kft. a 2021-2022-es pénzügyi évben 9,288 milliárd forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 8,733 milliárd forint volt a társaság adózott eredménye.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az ET lépéseket sürget az emberi jogok védelmére az MI-vel kapcsolatban

sze máj 10 , 2023
Mivel a mesterséges intelligencia (MI) hamarosan az élet szinte minden területét érinteni fogja, az Európa Tanács (ET) tagállamainak konkrét lépéseket kell tenniük annak érdekében, hogy a vonatkozó rendszerek tervezése, fejlesztése és telepítése során biztosítsák az emberi jogok védelmét. A strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló ET emberi jogi biztosa, Dunja Mijatovic […]
Dunja Mijatovic

És még ez is...