Eclipse-ügy: nyolc vádlott letöltendő szabadságvesztést kapott első fokon

birosagAz Eclipse-ügy tizenkét vádlottja közül nyolcat összességében milliárdos nagyságrendű adócsalás miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélt, négyet viszont felmentett a Fővárosi Törvényszék hétfőn kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében. A megismételt eljárásban kiszabott letöltendő szabadságvesztések két évtől négy és fél évig terjednek, a vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatók. Az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt.-t 850 milliós vagyonelkobzással és 425 milliós pénzbírsággal sújtotta a bíróság, továbbá elkobzást rendelt el még többek között D. Endre elsőrendű vádlott Aston Martin típusú luxus személygépkocsijára és 15 ezer eurójára.

Az ügyben a törvényszék 2013-ban már egyszer hirdetett elsőfokú ítéletet, nem jogerősen minden vádlottat felmentett, ám azt a döntést 2014-ben másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte és új eljárásra utasított.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiskorú fiúval kezdett ki egy férfi Keszthelyen

ked szept 27 , 2016
Szexuális visszaélés miatt indult büntetőeljárás egy Győrhöz közel élő férfi ellen, aki az interneten megismert 13 éves keszthelyi fiúval létesített pénzért szexuális kapcsolatot — közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel. Pirger Csaba a Zalai Hírlap online kiadásának információját megerősítve számolt be arról, hogy a 37 éves, Győr mellett […]
bilincs

Friss, ropogós