EB: nem áll mindenek felett a UPC

mergesA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) üdvözli az Európai Bíróság (EB) szerdai döntését, amely szerint indíthat felügyeleti eljárást a luxembourgi székhelyű, de Magyarországra is sugárzó UPC ellen a fogyasztóvédelmi szabályok betartatása érdekében. Az NMHH közleménye szerint a döntés áttörés a hazai fogyasztók érdekeinek védelmére tett hatósági intézkedések sorában.

Az uniós eljárás hazai bíróság kérelmére indult, miután a magyar előfizetők panaszait követően az NMHH egy szerződés dokumentációját akarta elkérni a cégtől, amely viszont luxemburgi székhelyére hivatkozva azt mondta, hogy a magyar hatóságnak nincs joghatósága fölötte, így nem is járhat el vele szemben, és megtagadta az adatszolgáltatást. Válaszul az NMHH megbírságolta a céget, amely megtámadta ezt a döntést a Fővárosi Törvényszéken, ahonnan egészen a luxembourgi uniós bíróságig jutott a per — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A UPC köszöni a pofont

pén máj 2 , 2014
A UPC üdvözli az Európai Bíróság (EB) műholdas tévészolgáltatásokra vonatkozó szerdai döntését, annak részletes áttanulmányozása után határoz majd az következő lépésekről – közölte a szolgáltató cég csütörtökön az MTI-vel. Hivatalos állásfoglalásukat összegző közleményükben azt írták, hogy az Európai Bíróság határozata alapján a műholdon keresztül közvetített tévészolgáltatás egy az Európai Unió jogszabályi […]

Friss, ropogós