E.ON – Főgáz: nem ment simán az adatmigrálás

bigdataAz E.ON egyetemes gázszolgáltatásban vételező ügyfeleinek az átadása 2016. január 1-én megtörtént. Az ügyfél- és számlázási adatok egyeztetése és átadása során a két szolgáltató szorosan együttműködött, és több ellenőrző pontot is beépített a folyamatba – ennek sikerességéről és eredményességéről ez év elején közös sajtóközleményben adott tájékoztatást az E.ON és a Főgáz Zrt. A folyamatos egyeztetés ellenére az adatszolgáltatás közben hibásan becsült adatok is átkerültek az E.ON-tól a Főgáz Zrt.-hez, ami egyes ügyfelek esetében egyszeri számlázási problémát okozott.

A téves számlázásban a minden hónapban valós fogyasztási adatokat rögzítő, havi diktálási elszámolást választó ügyfélkör érintett. Ezen ügyfelek esetében a megszokottól eltérő módon becslés alapján készült el az új szolgáltató első számlája, a becslésnél az E.ON adataiban volt a hiba.A problémát az okozta, hogy a decemberi átadás-átvételi mérőállás alapján kiszámított napi átlagfogyasztás értékét nem az éves fogyasztásból határozta meg a számítást végző rendszer, hanem a decemberiből, és így magasabb várható fogyasztást kalkulált. Az adatok ellenőrzése során ez a probléma nem jelentkezett. Az E.ON az okozott kellemetlenségért mind a Főgáztól, mind az érintett ügyfelektől elnézést kér.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Samsung: a jóból nem árt a sok

hét febr 29 , 2016
A Samsung Electronics megkezdte az iparág első, csúcskategóriás mobil eszközökhöz készülő 256 gigabájtos beágyazott memóriájának tömeggyártását. Az újonnan bemutatott, 2.0 szabványra épülő Univerzális Falsh Storage (UFS) memória olyan teljesítménnyel ruházza fel a mobilkészülékeket, amely a személyi számítógépekbe épített SATA-alapú hagyományos SSD-két is meghaladja. Az úm memória V-Nand flash memória chipjen […]
Samsung

És még ez is...