E-mailgate: Colin Powell cáfolja Hillary Clintont

Collin-PowellColin Powell, a Bush-kormányzat volt külügyminisztere cáfolja Hillary Clintont abban, hogy ő adta volna neki a tanácsot, miszerint a hivatalos levelezésekor a magán e-mail fiókját használja. Powell Clinton „embereit” teszi felelőssé, mert „megpróbálják rákenni” a demokrata párti elnökjelölt e-mail botrányát. Powell napokkal azt követően szólalt meg, hogy a The New York Times megírta: Hillary Clinton azt mondta a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) meghallgatásán, hogy Colin Powell volt külügyminiszter egy szűk körű diplomáciai vacsorán azt tanácsolta neki, hogy a titkosított információkat leszámítva, nyugodtan bonyolítsa az elektronikus levelezését a magánszerveréről is, hiszen korábban külügyminiszterként maga is így tett.

A volt külügyminiszter először nem reagált az információra, csak az irodája cáfolta, mondván „Powell tábornok nem emlékszik ilyen vacsorára”. Az iroda közleményt is kiadott, amelyben tisztázta a helyzetet: Powell „egy feljegyzésben arról tájékoztatta Clinton külügyminisztert, hogy ő a személyes AOL e-mail-fiókját is használta, amikor nem titkosított információkról írt, és ezzel javította az információ-áramlást a külügyminisztériumon belül”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A műholdképeken is látszik a szegénység

ked aug 23 , 2016
ShareTweetPinShareMesterséges intelligenciával kombinált műholdképekből következtetnének az egy-egy területen uralkodó szegénység mértékére amerikai kutatók. A Stanford Egyetem kutatói olyan számítógépes rendszert fejlesztettek, amely műholdképek elemzésével öt afrikai országban – Nigériában, Tanzániában, Ugandában, Ruandában és Malawiban – volt képes azonosítani az elszegényedett régiókat. A szegénység műholdképekkel történő feltérképezése nem teljesen új ötlet, […]

És még ez is...