E-egészségügy: Magyarország nincs az élbolyban

1

egeszsegugyAz Unió kórházainak 48 százaléka a háziorvosokkal, hetven százaléka pedig a külső egészségügyi szolgáltatókkal cserél elektronikus úton egészségügyi információt. E téren élen jár Dánia, Észtország, Luxemburg, Hollandia és Svédország, mert a sürgősségi ellátást nyújtó kórházaik mindegyike cserél bizonyos szinten egészségügyi információt. A háziorvosok csak korlátozott mértékben alkalmazzák az elektronikus orvosi rendelvényeket és az e-mail útján történő orvos-beteg kapcsolattartást (32 százalékban, illetve 35 százalékban). Az elektronikus orvosi rendelvények terén a három élenjáró ország Észtország (100 százalék), Horvátország (99 százalék) és Svédország (97 százalék), míg az e-mail használata Dániában (100 százalék), Észtországban (70 százalék) és Olaszországban (62 százalék) a legelterjedtebb. Az uniós kórházak kevesebb mint nyolc százaléka cserél elektronikus úton információt más uniós országokban található egészségügyi szolgáltatókkal. A kórházaknak csak kilenc százaléka teszi lehetővé a betegek számára a távolból történő figyelemmel kísérés lehetőségét, amely lerövidítené a kórházi tartózkodást, és biztonságosabb független életet tenne lehetővé. A háziorvosok kevesebb mint tíz százaléka tart online konzultációt a betegekkel, és kevesebb mint 16 százaléka más szakorvosokkal. Az europa.eu cikkében szó sem esik Magyarországról.

One thought on “E-egészségügy: Magyarország nincs az élbolyban

  1. Nyájas olvasó !

    Amennyiben az eddig regnáló kormányok egészségügyért felelőseit még soha sem sikerült a gyógyítás első vonalát képviselőivel kölcsönös érdekeket egyeztetve egy asztalhoz ültetve pontos határidőket szabva a gyógyítás feltételeit tisztázó beszélgetést folytatni és azt mindkét félen ország-világ előtt számon kérni addig csak tesze-tosza programocskák percéletű kiötlői ostobaságait vagyunk kénytelenek elviselni!!!

    Az orvosi kamarát, a szakmai kollégiumok vezetőit egyenlő partnernek illenék tekinteni az eü. adminisztráció "fura urainak". Nagyon reméljük, hogy a jelenlegi államtitkári rangra degradált szakmai képviselet írmagja sem marad a helyén, független a szinte biztosnak látszó fideszes győzelemtől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magáncég-e a Huawei, vagy a kínai kormány kémcsatornája?

sze márc 26 , 2014
Az amerikaiak „vakmerőségének” és „ravaszságának” tulajdonítja a kínai állami Hszinhua hírügynökség keddi kommentárjában azt, hogy titkos adatgyűjtésüknek egy olyan kínai vállalat is a célpontja, amelynek a helyi piacra jutását nemzetbiztonsági kockázat miatt ők maguk akadályozzák. A Der Spiegel szerint a Huaweit, a hálózati eszközöket gyártó amerikai Cisco egyik legnagyobb versenytársát […]

És még ez is...