E-commerce: nem létező mobiltelefonokat árult, vádat emeltek ellene

Nem létező mobiltelefonokat és maszkokat árult az interneten egy férfi az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség.

Az üzletszerűen elkövetett csalás és más vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már büntetett 28 éves férfi 2019 szeptembere és 2020 márciusa között két internetes felületen is hirdetett mobiltelefonokat, de azokkal nem rendelkezett, a vevők hiába várták a készülékeket a 20 ezer és 250 ezer forint közötti vételár vagy vételárrész átutalását követően. A férfi a koronavírus-járvánnyal összefüggő veszélyhelyzetben “profilt váltott”, 2020 márciusában és áprilisában 35 esetben csapott be olyan embereket, akik védőmaszkokat akartak vásárolni. Az egyik sértett harminc maszkért több mint 136 ezer forintot utalt előre a férfinak. A vádlott a csalássorozattal 3,8 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg – tette hozzá az ügyészség. A férfi letartóztatásban van, az ügyészség vele szemben 57 rendbeli csalás bűntette miatt négy év börtönbüntetést indítványozott a bíróságnak, ha cselekményét az előkészítő ülésen beismeri, és lemond a tárgyalásról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Januártól vége az ötletszerű, szabados repkedésnek

csü nov 12 , 2020
Januártól csak a HungaroControl applikációjának használatával reptethető pilóta nélküli légijármű az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) törvényjavaslata szerint. A jövőben a légiközlekedési hatóság nyilvántartást vezet a repülőeszközökről, a pilóta nélküli légijármű-rendszerekről és üzembentartóikról. A magyar légteret kizárólag a nyilvántartásba vett járművek használhatják. A légiközlekedési törvény kapcsolódó módosítása rögzíti a HungaroControl […]
quadkopter, drón

Friss, ropogós