Durván csökken a hagyományos vezetékes telefon-előfizetések száma

telefonA hagyományos vezetékes vonalak száma május végére 785 ezerre csökkent az előző havi 832 ezerről. A kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 893 ezer volt, ami hatezerrel több, mint az egy hónappal korábban regisztrált érték. Az ip-alapú hangcsatornák száma 1,336 millióról 1,381 millióra nőtt ugyanezen időszak alatt. A hangcsatornák teljes piacra vonatkozó becsült értéke 3,122 millió volt 2016. május végén. Májusban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 31 darab volt, a háztartások vezetékes telefon penetrációja, azaz az egyéni hangcsatornák számának és a háztartások számának aránya 61,40 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 97 millió, ip-alapon pedig 244 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 111 perc volt — áll az NMHH gyorsjelentésében.

A vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes (becsült) piacot alapul véve hangcsatorna szám alapján a legnagyobb, 53,1 százalékos piaci részesedéssel a Magyar Telekom rendelkezett május végén. A második helyen a UPC áll 17,0 százalékkal, a harmadik pedig az Invitel 13,0 százalékkal, majd a Digi következik, amely 11,0 százalékos részesedést ért el. A piac fennmaradó részén több tucat kis szolgáltató osztozik, amelyek együttesen 5,9 százalékos részesedést értek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Sberbank Uber-részvényeket vásárolt

pén júl 8 , 2016
Az orosz Sberbank egyik befektetési társasága meg nem határozott nagyságrendben befektetőként vett részt az Uber legutóbbi G-sorozatú részvénykibocsátásában. A TechCrunch értesülése szerint az Uber 43 millió G-sorozatú részvényt bocsátott ki 48 dollár feletti árfolyamon, összesen 2,1 milliárd dollár értékben. A kibocsátás, amennyiben minden részvény elkel, az Uber eddig hatvanmilliárd dollárra […]