Durva veszteségek az iPhone X miatt

Kivétel nélkül óriási veszteséget könyvelhetnek el a legismertebb iPhone tartozék gyártók.

Az Apple-nek bevett szokása, hogy a lehető legnagyobb homályban tartja még be nem mutatott telefonjai pontos megnevezését ezzel is növelve az új iPhone hírértékét. Így volt ez a napokban bemutatott iPhone-ok tekintetében is. A legtöbb kiegészítő gyártó, a Keynote bemutató előtt több hónappal már elkészítette a csúcsmodell pontos méreteivel rendelkező csomagolásokat iPhone 8 megnevezéssel. Ennek ellenére, ahogy arra a tegnapi bemutató folyamán fény derült, az új modell az iPhone X nevet fogja viselni, így minden brossúrát és a megjelent iPhone X tok csomagolásokat még egyszer le kell gyártani a megfelelő jelöléssel. Az Apple, a telefonjai méretét tekintve szerencsére nem titkolózik ennyire és a készülékek pontos méretezését már előzetesen elküldte a gyártóknak, hogy felkészülhessenek a nagyobb keresletre.

Több külföldi Tech magazin és a Phonebox is megerősítette, hogy a veszteséget szenvedő gyártók között ott vannak a legnagyobb tartozékgyártók: az Olixar, a Pitaka és az Usams is. Az Olixar bevallása szerint a telefon végleges bemutatásáig, a kereslet függvényében maximum félmillió terméket gyártanak le, óvatosságból. Ezek alapján kijelenthető, hogy egy ilyen gyártási tévedés még akkor is több százezer dolláros veszteséget jelent, ha csak egy nagyon kezdetleges elő szériás mennyiségről van szó. Az új iPhone modelleken kívül bemutatott új okosóra, a Watch Series 3 és az frissített kiadású Apple Tv nem okoztak a fentiekhez hasonló meglepetést a gyártóknak — áll a phonebox.hu közleményében.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Miskolc bekapcsolódik a világ legmenőbb robotépítő versenyébe

szo szept 16 , 2017
A robotok és a programozás iránt érdeklődő gyerekek tömegeit mozgatja meg a FIRST LEGO League bajnokság világszerte. A miskolci regionális forduló elindításával az idei évadban 12 újabb magyar csapat kap lehetőséget a megmérettetésre. A FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és programozó verseny célja, hogy szórakoztató formában vezesse be a fiatalokat […]
lego robot verseny