Durva tizedelés a Deutsche Telekom romániai leányvállalatánál

A Deutsche Telekom megszünteti a vezetői posztok közel negyven százalékát a romániai leányvállalatánál – adta hírül a Ziarul Financiar című román gazdasági napilap.

A román társaság két héttel ezelőtt kezdte el az átszervezést romániai tevékenységének hatékonyabbá tétele érdekében. A vezetékes és mobiltelefon szolgáltatást, internet és kábeltévé szolgáltatást biztosító vállalatnak összesen hétszáz vezetői funkciót betöltő menedzsere volt, ezek közül százan önként, közös megegyezéssel távoztak az elmúlt időszakban. A vállalat most közölte a dolgozók érdekeit védő szakszervezettel, hogy a megmaradt hatszáz vezetői posztból mintegy kétszázat fognak megszüntetni. A leginkább érintett részleg a Telekom vezetékes telefonszolgáltatást biztosító részlege lesz, ahol 156 vezetői állást számolnak fel. Az átszervezés során a vezetői állás nélkül maradt személyek megpályázhatnak két másik állást, további kétszáz vezetővel pedig egy felmérést iratnak.

A Deutsche Telekom csoporthoz tartozó Telekom Románia árbevétele az idei első negyedévben 229,8 millió euró volt. Kábeltévé szolgáltatását 1,46 millió ügyfél használta, internet-szolgáltatását 1,18 millióan vették igénybe, a vezetékes és mobiltelefon-szolgáltatásának pedig 4,77 millió előfizetője volt március végén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rákapcsol a salgótarjáni járásban a Magyar Telekom

pén máj 26 , 2017
Szélessávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt a salgótarjáni járásban a Magyar Telekom, az uniós támogatással megvalósuló beruházás 2018 őszén fejeződik be a térség 26 településén. Szűcs Róbert, a Magyar Telekom közép-kelet-magyarországi régióvezetője közölte: a Magyar Telekom 768,5 millió forintos támogatást nyert a másodpercenként legalább 30 megabit sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére az […]
internet