Durva mobiltelefon-rablást örökített meg a közterületi kamera

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy húszéves – jelenleg is az ügy miatt letartóztatásban lévő – gödöllői férfi ellen, aki bottal ütötte le tavaly ősszel fiatalkorú áldozatát, majd elvette 35 ezer forint értékű mobiltelefonját is.

A vádirat szerint 2018. november 23-án az esti órákban az erősen ittas és gyógyszer hatása alatt is álló büntetett előéletű vádlott egy 140 cm hosszúságú kihegyezett fakaróval ütötte le hátulról a padon ülő 15 éves sértettet, aki a Budapest XVII. Kerület, Ferihegyi út 40. szám alatti 98-as járat megállójában a telefonját nézve várt a buszra és éppen édesanyjának írt üzenetet. A tarkóján repesztett sebzést és enyhe agyrázkódást elszenvedő sértett fiatalemberhez az utcán tartózkodók hívtak mentőt és értesítették a rendőrséget. A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint csak a véletlenen múlt, hogy a fiúnak súlyos, életveszélyes sérülése nem keletkezett. A Fővárosi Főügyészség a vádiratában – a halmazati szabályok miatt – 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmények előkészítő ülésen történő beismerése és a tárgyalás jogáról lemondás esetére 7 év 6 hónap szabadságvesztés és 7 év közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottra a Fővárosi Törvényszéknél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Est Media megvásárolta a Delta Systems Kft-t

sze júl 31 , 2019
Újra tényleges üzleti tevékenységbe kezd az Est Media: a Delta Systems Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásával infokommunikációs területen jelenik meg a tőzsdei cég. A több mint harminc éve működő Delta Csoporthoz, az egyik vezető magyar tulajdonú rendszerintegrátorhoz tartozó vállalat 28,6 milliárd forintos vételárából 2,35 milliárd forint pénzben kerül teljesítésre. Zártkörű […]