Durva internetes sorozatcsaló bukott le

bortonVádat emelt a Keszthelyi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki közel 300 vevőt csapott be interneten kínált márkás ruhákkal, amelyek soha nem voltak a birtokában. A Zala Megyei Főügyészség szerdai közlése szerint 290 rendbeli csalás miatt emeltek vádat a nő ellen, aki 2012 januárja és 2013 júniusa között több internetes oldalon is kínálta nem létező portékáját. A feladott hirdetésekben kabátokat, fürdőruhákat, egyéb női felsőruházati termékeket mutatott be fényképpel, az alkalmanként ezer és ötezer forint közötti összegeket pedig a saját, illetve a barátja nevén lévő számlaszámára kérte utalni.

A tévedésbe ejtett vásárlók többször is megkísérelték felvenni a csalóval a kapcsolatot, azonban ő ezekre a megkeresésekre általában nem válaszolt. Alkalomszerűen azonban visszautalt pénzeket olyanoknak, akik rendőrségi feljelentést helyeztek kilátásba. A Zalai Hírlap az eset kapcsán rendőrségi közlés alapján arról is beszámolt, hogy az összesen mintegy 850 ezer forint kárt okozó bűnöző debreceni. Az akkor 26 éves egyetemista ellen azért Zalában indult nyomozás és végül a vádemelés is itt történt, mert egy pórul járt zalacsányi vevő jelentette fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A tévézés még vezet az internetezés előtt

ked dec 23 , 2014
A magyar felnőtt társadalom médiafogyasztásában továbbra is a televízió-használat számít elsődlegesnek, de nőtt az online tartalmak fogyasztásának mennyisége és az internetezésre alkalmas eszközök használata is 2014-ben — állítják a Kutatópont elemzői. Médiafogyasztással a megkérdezettek átlagosan közel egy teljes állásnak megfelelő időt töltenek, hétköznaponként napi több mint hét, hétvégéken napi csaknem […]
televízió