Durva elbocsátások az NNG-nél

Komolyabb mértékű elbocsátások zajlanak az NNG-nél, ahol több mint 900 fő fejleszt többek közt fedélzeti navigációs rendszereket különböző autógyártóknak — írja az Index. Egy emailben Giles Shrimpton vezérigazgató arról értesítette a dolgozókat, hogy bár stabil a vállalat helyzete, mégis csökkenteni kell a létszámot körülbelül tíz százalékkal. A portál érdeklődésére az NNG megerősítette, hogy újragondolja, optimalizálja struktúráját, amivel együtt jár a létszám korrekciója. A vállalat magyarázatot is adott: „Öt év alatt megháromszoroztuk az árbevételt, a létszám hasonló mértékben növekedett, cégeket vásároltunk fel Amerikában és Izraelben, jelentősen növeltük jelenlétünket Kínában. Közben a teljes autóipar mélyreható, folyamatos átalakuláson megy keresztül. A legnagyobb autógyártók részlegeket építenek le és akár regionális gyártóbázisokat is bezárnak, miközben teljesen más, új fejlesztőbázisokat állítanak fel.” Hozzátették, a struktúra időnkénti ésszerű frissítése elvárt egy gyorsan növekvő cégben, amely egy teljes átrendeződésben levő iparág szereplője.

Az NNG tavaly novemberben nyerte el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közel egymilliárd forintos támogatását, és azt vállalták, hogy hatvan új kutató-fejlesztő munkahelyet teremtenek. Ebben a projektben harminc hónap alatt fejlesztenek ki egy újgenerációs navigációs rendszert, amely a következő évtizedekben piacra kerülő önvezető autókban alkalmazható lesz. A vállalat közölte, hogy a pályázati feltételekben és a támogatási szerződésben vállaltak teljesítését maximálisan szem előtt tartva dolgoznak tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Oroszországban az állam fogja eldönteni mi a fakenews

szo márc 9 , 2019
A világhálón történő szándékos álhírterjesztést és az állami jelképek megcsúfolását weboldal-lekapcsolással, pénzbírsággal és szabadságvesztéssel büntető törvénytervezeteket szavazott meg az orosz parlament alsóháza. A felsőházi jóváhagyás és az elnöki aláírás esetén hatályba lépő törvények végrehajtásában kulcsszerepe lesz az orosz tömegtájékoztatás- és távközlés-ügyi hatóságnak (Roszkomnadzor). Az egyik törvénytervezet megtiltja a társadalmi szempontból […]

Friss, ropogós