Dubai FinTech Summit: Matolcsy felszólalt

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnökeA Magyar Nemzeti Bank (MNB) első alkalommal vett részt a Dubai FinTech Summiton, amelynek nyitó eseményén Matolcsy György jegybankelnök is felszólalt.

A világ minden tájáról érkezett, több mint kétszáz kiállító innovatív megoldásait felvonultató kétnapos rendezvényen az MNB külön standon mutatja be a jegybankhoz kapcsolódó pénzügyi innovációit — számolt be az MNB. Matolcsy a „Központi bankok szerepe a digitális és fenntartható gazdaságban” címmel rendezett panelbeszélgetésben a fenntarthatóság, a pénzügyi innováció, valamint a digitális jegybankpénz fontosságát vitatta meg a résztvevő előadókkal. A jegybank elnöke kiemelte, hogy a fenntarthatóság meghatározó megatrendként jelenik meg a világgazdaságban. Hangsúlyozta továbbá, hogy a pénzügyek és a technológia fejlődése képes lehet eltörölni az iparági határokat, új üzleti modelleket és pénzügyi ökoszisztémát eredményezve.

A Dubai Nemzetközi Pénzügyi Központ (DIFC) által szervezett Dubai FinTech Summit 2024 második alkalommal mutatja be a pénzügyi innovációkat, amely globális mérföldkövet jelent a fintech iparágban. A rendezvényen a fórumok és előadások alkalmával a világ élvonalába tartozó meghívott szakértők és csúcsvezetők olyan témákat járnak körbe, mint a mesterséges intelligencia, a pénzügyi fenntarthatóság vagy a pénz mozgásához kapcsolódó innovatív megoldások. A találkozó célja a fintech iparág és a pénzügy jövőjét meghatározó eszközök, szabályozások és keretek közös kidolgozása, azok alapjainak megteremtése.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Evosoft: új beruházás Budapesten és Miskolcon

ked máj 7 , 2024
ShareTweetPinSharePetényi István, az Evosoft Hungary Kft. ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a német szoftverfejlesztő vállalat, az Evosoft új kutatás-fejlesztési projektjének célja a gyártóegységek telepítésének hatékonyabbá tétele. A beruházás értéke 3,4 milliárd forint, amihez az állam, illetve a magyarországi lakhellyel rendelkező adózó magyar állampolgárok 682 millió forint támogatást ad/adnak, így segítve elő […]
Petényi István, Evosoft

És még ez is...