Duális rendszerű MSc mérnökképzés indul a Műegyetemen

bmeMagyarországon elsőként tervez mesterszintű, duális rendszerű műszaki képzést indítani a Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). Az erről szóló szándéknyilatkozatot 2016. április 5-én írták alá. Az egyetem és a vállalat ezzel egy időben tovább bővíti együttműködését a kutatás-fejlesztés területén, a Siemens pedig idén is számos formában támogatja a hallgatók szakmai előmenetelét. Az országban elsőként indulhat ilyen jellegű képzés, amely a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara villamosmérnöki MSc szakára épül majd.

A duális mesterképzés 2017 februárjában indul, és már idén szeptembertől lehet jelentkezni rá. A fiatalok a kétéves elméleti oktatás mellett 22 hetet töltenek el a Siemensnél, amelynek során iparági ismeretekkel és gyakorlati tapasztalattal egészíthetik ki tudásukat. A hallgatóknak a vállalat ösztöndíjat is biztosít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagyon hiányoznak a lányok az informatikából

csü ápr 7 , 2016
Az Ericsson, Magyarország legnagyobb telekommunikációs és informatikai kutatással, szoftver- és hardverfejlesztéssel foglalkozó vállalata idén is részt vesz a Lányok Napja rendezvénysorozaton, és a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karával (VIK) közös programot is hirdet. Az Ericsson és a BME VIK azokat a 14-19 éves lányokat várja 2016. április 28-án, akik érdeklődnek az […]
szervizes lányok

Friss, ropogós