DT: durva profitcsökkenés

Deutsche TelekomA Deutsche Telekom AG (DT), adózott eredménye 87,1 százalékkal csökkent az idei első negyedévben, bevételei a vártnál kevésbé nőttek.

Európa legnagyobb távközlési vállalata arról számolt be, hogy az adózott eredménye 1,98 milliárd euróra esett az első negyedévben az egy évvel korábbi 15,36 milliárd euróról. A részvényarányos nyereség 3,09 euróról 0,40 euróra zuhant. A tavalyi eredményt kedvezően befolyásolta a GD Towers többségi részesedésének eladása. A korrigált működési eredménye, azaz a kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény, korrigálva az eszközhasználati jog után elszámolt értékcsökkenéssel és kamattal (EBITDA AL) 5,1 százalékkal, 10,47 milliárd euróra emelkedett, felülmúlta a várt 10,25 milliárd eurót. A DT negyedéves bevétele 27,94 milliárd euró volt, 0,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi 27,84 milliárd eurót, de elmaradt a becsült 27,99 milliárd eurótól. A németországi bevétel 2,6 százalékkal, 6,3 milliárd euróra, más európai országokban 6,3 százalékkal, hárommilliárd euróra nőtt. Az Egyesült Államokban a bevételek 1,4 százalékkal, 18,01 milliárd euróra csökkentek. A DT megerősítette idei évre várt 42,9 milliárd eurós korrigált ABITDA AL előrejelzését.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

ET: Egyezmény született a mesterséges intelligenciáról

szo máj 18 , 2024
Az Európa Tanács (ET) elfogadta az első olyan nemzetközi, jogilag kötelező érvényű szerződést, amelynek célja, hogy a mesterséges intelligenciát (MI) használó rendszerek alkalmazása során biztosítsa az emberi jogok, a jogállamiság és a demokrácia jogi normáinak tiszteletben tartását. Az egyezmény olyan jogi keretet határoz meg, amely a mesterséges intelligenciával működő rendszerek […]
Marija Pejcinovic Buric, az Európa Tanács főtitkára

És még ez is...