Drónvédelmi rendszert indít a Deutsche Telekom

deutsche-telekom-dronMég az idén elindítaná saját fejlesztésű drónvédelmi rendszerét a Deutsche Telekom – írja az innoportal.hu.

A német távközlési óriás rendszerét autóipari tesztpályák biztosítására, kritikus infrastruktúrák, valamint repterek védelmére egyaránt használnák. Az elmúlt időszakban a drónok egyre gyakrabban kerülnek kritikusan közel a légi járművekhez és egyre többször sértik meg a repülési tilalmat, éppen ezért cégek és közintézmények egyaránt keresik az adott zónákból való kizárásuknak lehetőségeit. Sajtóértesülések szerint autógyártók keresték meg a Deutsche Telekomot azzal, hogy a telekommunikációs nagyvállalat biztosítson számukra drónvédelmi rendszert, még pedig azért, hogy a távirányítású repülő eszközökkel ne készíthessenek felvételeket a tesztpályákon futó prototípusokról.

A német lap úgy tudja, hogy a Deutsche Telekom – bár nem kívánta azonnal kommentálni az információkat – megerősítette, hogy drónvédelmi rendszer indítását tervezi. Ugyancsak szeretné távol tartani a drónokat az FC Bayern München futballcsapat a meccsek ideje alatt a stadiontól. Német sajtóértesülések szerint a Bayern már júniusban leült tárgyalni a Rheinmetall nevű védelmi csoporttal egy elektromágneses drónvédelmi rendszer beszerzéséről. Júliusban a Deutsche Telekom számos drónvédelmi vállalkozást hívott meg egy technológiai bemutatóra, köztük az amerikai Dedrone-t, az ausztráliai Droneshieldet, a norvég Squarehead Technologyt, és az Airbus tulajdonában lévő Rohde & Schwarzot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Rácsodálkozott az MKIK a kkv-k informatikai helyzetére

vas nov 20 , 2016
ShareTweetPinShareA magyar kkv-k többségének nem telik korszerű gépparkra — derült ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) legfrissebb felméréséből. A mikro-, a kis-, és a középvállalkozások (kkv-k) jelentős hányadánál például cserére szorul az informatikai géppark egy része, mivel a legrégebbi számítógépek életkora a 12 évet is eléri. És nem ez a […]
IBM személyi számítógép

És még ez is...