Drónpilótaképzés indult a Soproni Egyetemen

drón, mezőgazdaságDrónpilótaképzés indult a Soproni Egyetemen, a gyakorlati oktatást 13 újonnan beszerzett pilóta nélküli repülő eszköz segíti.

A felsőoktatási intézmény közleménye szerint az egyetem képzési profiljába tartozó szakterületeken az utóbbi évtizedben egyre nagyobb szerepet kaptak az automatizált légi megfigyelő és térképészeti rendszerek, és a jövő megkerülhetetlen kellékei lesznek. A Soproni Egyetemen folytatott erdészeti, vadbiológiai és geoinformatikai kutatások során az elmúlt 15-20 évben rendszeresen használták a pilóta nélküli légi rendszereket, de alaptantervbe integrált tantárgyi képzés eddig nem volt.

A kihívásokra válaszolva indította az egyetem erdőmérnök kara februárban a Távpilóta (drónpilóta) alapismeretek megnevezésű tárgyat, amely heti két óra elméletet és két óra gyakorlatot jelent egy féléven keresztül. A képzést a Geomatikai és Kultúrmérnöki Intézet, illetve a Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézet együtt működteti. A tárgy oktatásához az egyetem első körben 13 drónt, szimulátorokat és egyéb segédeszközöket szerzett be, amelyek megalapozzák a gyakorlati készségek elsajátítását.

Az eszközparkot a kar a jövőben tovább bővíti, ami a képzésbe vont hallgatók számának növekedését is elősegítheti. Az alapozó tárgyat az egyetem a jövőben további szakirányú képzések elindításával kívánja folytatni, így a gyorsan fejlődő pilóta nélküli légi rendszerek (UAS) alkalmazására felkészült szakembereket biztosít majd az erdészeti, természetvédelmi, környezetvédelmi, vadgazdálkodási, geomatikai és kultúrmérnöki iparágak számára.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tarnavölgyi a Virgo Systems élén

vas máj 5 , 2024
ShareTweetPinShareA 2024. év eleje óta hatályos tulajdonosi döntés értelmében a Virgo Systems cégvezetői feladatait Tarnavölgyi Gábor, korábbi üzletfejlesztési igazgató veszi át. A társaság közlése szerint a két legnagyobb részesedéssel rendelkező Gordon Ákos cégvezető és Laczkovich Bence Gábor ügyvezető az operatív cégvezetésből a háttérbe húzódnak ugyan, de a továbbiakban az igazgatóság […]
Tarnavölgyi Gábor - Virgo Systems

És még ez is...