DOKK 2020: nagyon hiányzott Czunyiné sikertörténete

DOKK 2020Szerdától péntekig tartotta a Digitális jólét program a harmadik Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás (DOKK) elnevezésű rendezvényét.

A koronavírus-járvány miatt a résztvevők idén online követhették az eseményt. Megnyitójában Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára hangsúlyozta, tavaly óta nagyon megváltozott a világ. „Átestünk az elmúlt hónapokban egy olyan innovációs kalandon, amit hivatalos nevén tantermen kívüli digitális munkarendnek hívunk” – fogalmazott a rendezvény fővédnöke. Tavaly a digitális oktatásra még „kevesek szerelmeként” tekintettek, akkor a hagyományos tanítás töltött be meghatározó szerepet a magyar iskolákban. A járvány azonban mindent felülírt, és nem várt innovációkkal „gazdagította” a rendszert. Az államtitkár úgy értékelt, hogy „állta a sarat” az oktatási rendszer, minőségi módon működött. Ezért sokan dolgoztak közösen – jegyezte meg. Maruzsa azt mondta: senki nem állította, hogy eredményesebb lehet a digitális tanítás, mint a hagyományos, de megállta a helyét. (Értjük, hogy az államtitkár védi a mundér becsületét, de az igazság az, hogy a gyerekeket, a pedagógusokat és a szülőket is magukra hagyták azok, akiknek ez a feladatuk lett volna. A -szerk- megj.)

(Hiányzott az előadók közül Czunyiné dr. Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos. A korábbi köznevelésért felelős államtitkár a digitális tanítási és tanulási környezet koncepciójának kidolgozásáért, az oktatási rendszer digitális tananyagai előállításának koordinációjáért, valamint a digitális tanítási és tanulási módszer bevezetésével összefüggő feladatokért felel. A -szerk- megj.)

Az előadók
Horváth Ádám — Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK), központvezető.
Brian Baptista — T4 – Human Capacity Group (Dánia), CEO.
Loboda Zoltán — Digitális Kompetencia Divízió, divízióvezető.
Genáhl Krisztina — Digitális Pedagógiai Módszertani Központ, szakmai vezető.
Tószegi Attila — Zuglói Hermann Ottó Tudásközpont Általános Iskola, igazgató.
Göblös Péter — Cseh Károly Általános Iskola (Ada, Szerbia), tanító.
Szabados Tímea — Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK), digitális fejlesztő.
Farkas Andrea — Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK), senior digitális fejlesztő.
Főző Attila László — Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK), senior digitális fejlesztő.
Kapcsáné Németi Júlia — Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK), senior digitális fejlesztő.
Bajzáth Angéla — Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK), digitális pedagógiai szakértő.
Sió László — Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK), stratégiai elemző.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mobil ready lett a kormányzati portál

ked okt 20 , 2020
Megújult a kormány hivatalos internetes oldala; az új portál jóval áttekinthetőbb és egyúttal nagyobb teret ad a képi tartalmaknak és videóknak. Az oldal tervezésekor azt is figyelembe vették, hogy a hírolvasás egyre inkább mobil eszközökön történik. Megújult a dokumentumtár is, amelynek segítségével az eddigiekhez képest könnyebben lehet böngészni az átláthatóságot […]
Magyarország Kormánya

És még ez is...