Döcög a Digitális Jólét Tőkeprogram

Schanda TamásA nyolcmilliárdból alig 3,7-re pályáztak a kelet- és nyugat-magyarországi vállalkozások digitális fejlesztésekre.

A munkahelyek megvédését, és újabbak létrehozását is segíti az a pályázat, amelyben már mintegy 3,7 milliárd forintot pályáztak sikeresen magyar cégek digitális képességeik fejlesztésére – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára szerint a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve startupok felismerték a Digitális Jólét Tőkeprogramban való részvétel előnyeit, és a pályázat kiírásától eltelt alig több mint egy év alatt mintegy 3,7 milliárd forintnyi támogatást már el is nyertek – mondta Schanda. (A lehetséges nyolcmilliárdból. A -szerk- megj.) Az eddig megkötött szerződések alapján már közel 1,5 milliárd forintot ki is fizettek a pályázóknak, és az év végéig még közel 400 millió forint fogja a nyertes hazai vállalkozások tőkeerejét növelni, a további 1,8 milliárd forint folyósítása pedig a jövő évben történik meg – közölte. A program keretében legalább tíz és legfeljebb ötszázmillió forint összegű tőkebefektetésre lehet pályázni Magyarország egész területéről, kivéve -természetesen- a közép-magyarországi régiót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Garancia, üzemidő, kijelzőméret: erre figyelj mobiltelefon vásárlásakor I.

csü dec 24 , 2020
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tíz pontban foglalta össze, mire érdemes figyelni az időseknek szánt mobiltelefon kiválasztásakor. 1. Garancia: érdemes a készüléket Magyarországról, a szolgáltatók egyikétől vásárolni, hogy biztosan kompatibilis legyen a hazai technológiákkal, és szükség esetén érvényesíteni lehessen a garanciát. 2. Üzemidő: az újgenerációs mobilok fejlett, maximális […]
garancia

Friss, ropogós