Dobogós helyen van Magyarország a mobilinternet letöltési sebességben

mobil-internetA magyar mobilszolgáltatók átlagosan másodpercenként 26,15 megabit letöltési sebességet biztosítanak a felhasználóknak, amellyel Magyarország a világ harmadik legjobb eredményét érte el — derült ki az OpenSignal legfrissebb jelentéséből, amelyet a Magyar Telekom juttatott el az MTI-hez. A lista elején Dél-Korea szerepel, másodpercenként 41,34 megabites letöltési sebességgel, 31,19 megabittel pedig Szingapúr áll a második helyen az OpenSignal applikációival végzett felhasználói mérések átlaga szerint. A magyar mobilszolgáltatók átlagosan másodpercenként 26,15 megabit letöltési sebességet biztosítanak a felhasználóknak, amivel Magyarország nemcsak bekerült a világ mobilinternetes paradicsomainak élvonalába, hanem már másodszor ér el harmadik helyezést.

Az átlagos letöltési sebesség vizsgálatánál a 3G és 4G szolgáltatások gyorsasága mellett a hálózati elérhetőséget is figyelembe vették a felmérésben. A földrajzi lefedettség helyett azt vizsgálták, hogy az idő hány százalékában hozzáférhető 3G vagy annál fejlettebb hálózat a felhasználók számára. Ez az arány a vizsgált 95 ország többségében meghaladta a 75 százalékot, Dél-Korea itt is első helyen áll 98,54 százalékkal, míg Magyarországé a 46. helyezés 85,31 százalékkal.

A felmérés május 1. és július 23. között, világszerte több mint 800 ezer okostelefon-felhasználó bevonásával, OpenSignal-applikáción keresztül készült. (Erősen kételkedünk abban, hogy a magyarországi mérések reprezentatívak lennének. Érdekes lenne tudni, hogy Magyarországon mennyien vettek részt a vizsgálatban, és hogy többnyire merre mérték ezt a gigantikus sebbességet. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nagy bajban a Samsung

szo szept 3 , 2016
A töltés közben kigyulladó vagy felrobbanó akkumulátorok miatt leállítja a Galaxy Note 7 típusú okostelefonok eladását és kicseréli a már értékesített telefonokat a dél-koreai Samsung Electronics. A Samsung közlése szerint a cég belső vizsgálata során kiderült, hogy a hibás akkumulátorok okozták a tüzet. Felhívták a figyelmet, hogy egymillió telefon közül […]

És még ez is...