Döbbenet: versenyhátrányt okoz az informatikai lemaradás

1

Bihall-Tamas-BOKIKA magyar vállalkozások az informatika, az információ, a digitalizáció terén “bizony lemaradásban vannak” nemcsak az unió, hanem a visegrádi négyek országai között is – mondta Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke “A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz Digitálisan!” projekt miskolci rendezvényén. Kijelentette: ez jelentős versenyhátrányt jelent, miközben a digitális eszközök használata, alkalmazása a fenntartható gazdaság kulcsa, amellyel a gazdasági növekedés is felgyorsítható. “Lemaradásban vagyunk a termelés irányítás, az ügyfélkapcsolatok rendszerében és az informatikai rendszerek használatában is” – tette hozzá, kiemelve: fontos, hogy a vállalkozások a digitalizáció adta lehetőségeket minél jobban, gyorsabban használják, és bár erre költeni kell, ez bőségesen megtérül majd a hatékonyságban, a termelésben – hangsúlyozta.

A kormányzati program keretében 127 településen mutatják be a mikro-, kis- és közepes vállalkozások digitalizációját elősegítő lehetőségeket. A találkozókon a vállalkozókat tanácsadással segítik, emellett egy olyan minősítő rendszerbe is szeretnék bevonni őket, amely segítségével öt százalék többletforrást kaphatnak a pályázatokon. A program legfőbb célja, hogy nőjön a digitális alkalmazásokat használó vállalkozások száma, és minél többen használják az úgynevezett felhő szolgáltatásokat.

One thought on “Döbbenet: versenyhátrányt okoz az informatikai lemaradás

  1. Szerintem nem az a döbbenet hogy hátrányt okoz, hanem az hogy ezen ma még (mindig) megdöbben valaki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újabb százmilliók az elektronikus jegyrendszerre

hét jún 13 , 2016
Ajánlati, részvételi felhívást tett közzé a Közbeszerzési Értesítőben a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt., amelyben az elektronikus jegyrendszer (AFC) projekt megvalósításához kapcsolódó független mérnöki feladatok ellátására keres vállalkozót. A nyílt eljárásban kiírt tender becsült teljes értéke nettó 350 millió forint. A nyertes ajánlattevő -számos más feladat mellett-, közre fog működni a […]

Friss, ropogós