Dmitrij Badinnak nem érdemes mostanság nyugatra utazni

Letartóztatási parancsot adott ki a német szövetségi legfelsőbb bíróság egy orosz férfi ellen a szövetségi parlament informatikai rendszerét érintő 2015-ös támadás ügyében — írta a Süddeutsche Zeitung.

A müncheni lap értesülése szerint nemzetközi elfogatóparanccsal keresik Dmitrij Szergejevics Badin 29 éves orosz informatikai specialistát, akiről a szövetségi legfőbb ügyészség nyomozói úgy gondolják, hogy az orosz katonai hírszerzésnek (GU) dolgozik. A Bundestag elleni támadás célpontjai között volt mások mellett Angela Merkel kancellár képviselői irodája. A támadók egyebek között parlamenti képviselők levelezéséhez fértek hozzá, 16 gigabájt adatot loptak el. Biztonsági források szerint a műveletet az APT28 és Fancy Bear néven is ismert hackercsoport hajtotta végre, amely a GU-hoz kötődik. A Süddeutsche Zeitung, az NDR és a WDR közös jelentésében kiemelték, hogy Badint az amerikai hatóságok is üldözik, és már vádat is emeltek ellene a 2016-os elnökválasztás előtt a Demokrata Párt ellen intézett informatikai támadás, valamint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elleni szintén 2016-os támadás ügyében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Idén még nem a home office nyert

csü máj 7 , 2020
Az év irodája verseny történetében idén először díjazták a családbarát irodákat, a kategória győztese a Magyar Telekom — T-Systems székház lett, amely egyúttal elnyerte Az év irodája vállalati székház díjat is, amelyet szintén idén adtak át először — írja az MTI. Az év irodája design díjat a Positive Adamsky reklámügynökség […]