DJP: nyolcvan százalék a cél


Az újabb internetelőfizetők bevonását célzó Digitális Jólét Alapcsomag (DJP) védjegyének használatról írt alá megállapodást három kis- és közepes méretű szolgáltató képviselőivel Deutsch Tamás, a DJP-ért felelős miniszterelnöki biztos. A kormányzat azt kívánja elérni, hogy a jövő év közepére meghaladja a nyolcvan százalékot az internetet használók, előfizetéssel rendelkezők aránya a 16 és 74 éves kor közöttiek körében. A jelenlegi 78 százalékos arány másfél év alatt hatszázalékos bővülést jelez, valamint azt, hogy erősen megközelítettük az Európai Unió 79 százalékos átlagát – tette hozzá Deutsch a Vitech “UNO” Kft., a EuroCable Magyarország Kft. és a ViDaNet Kábeltelevíziós Zrt. vezetőivel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Június elejétől pályázhatnak a szolgáltatók az állami tulajdonú védjegy használatára. Deutsch hozzátette: az adócsökkentés és az új alapcsomag bevezetésének eredményeként jövő januárra 13 hónap alatt 30-35 százalékkal csökken az alapszolgáltatás ára. (Mármint nyilván a vasedényhez képest, hiszen korábban nem létezett ilyen csomag a szolgáltatók kínálatában. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gödrén EU-s forrásból épült ki a nagyon-nagyon gyors internet

csü aug 3 , 2017
Baranya megyében, a Hegyháti Járásban található, 400 háztartást számláló Gödrén adta át a Magyar Telekom az első olyan szélessávú vezetékes hálózatot, amelyet tavaly elnyert európai uniós forrás felhasználásával épített ki. A településen ezt megelőzően csak rézhálózat állt rendelkezésre, a fejlesztésnek köszönhetően most a település egészén elérhetővé vált a legkorszerűbb gigabites […]
euro

Friss, ropogós