DJP: éljen és virágozzon az NMHH

A Digitális Jólét program (DJP) titkársága üdvözli a Kapulan Távközlési Kft. megbüntetését. Azaz egy kormány által felállított szervezet üdvözli egy másik kormány által felügyelt szervezet döntést.

A DJP titkársága szerint a kormány szándéka, hogy az adócsökkentés árcsökkentő hatása maradéktalanul érvényesüljön, az áfacsökkentésnek köszönhetően minden egyes forint megtakarítás a polgárok zsebében maradjon. Ezért üdvözölik az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) keddi döntését, amely szerint bírsággal sújtott egy szolgáltatót, amiért az internetes áfacsökkentést figyelmen kívül hagyva, nem változtatta meg, azaz nem csökkentette a számlák végösszegét – írják, elfogadhatatlannak nevezve a szolgáltatók ilyen típusú díjemelési döntéseit. A kormány az NMHH további vizsgálatait követően, az NMHH teljes jelentésének birtokában dönt a szükséges intézkedésekről – zárul a közlemény.

Keddi közleménye szerint háromszázezer forintos bírsággal sújtott az NMHH hivatala egy szolgáltatót, amiért az az internetes áfacsökkentést figyelmen kívül hagyva nem változtatta meg a számlák végösszegét. A Kapulan Távközlési Kft.-re kirótt szankció másik okaként azt említik, hogy a cég figyelmen kívül hagyta az elektronikus hírközlésre vonatkozó szerződésmódosítási szabályokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A sorrend: HP, Lenovo, Dell

pén ápr 28 , 2017
Az IDC szerint a kelet-közép-európai régióban a személyi számítógépek értékesítése terén a HP a piacvezető: az első negyedévben ugyanis 4,478 millió hagyományos személyi számítógépet adott el, 4,4 százalékkal többet, mint 2016 első negyedévében, piaci részesedése pedig 25,7 százalékra nőtt 25 százalékról. A Lenovo 1,4 százalékkal több, 3,587 millió készüléket adott […]
Apple MacIntosh