Direkt hamis terméket vásárolnak a mai fiatalok

hamis-iphoneA magyar fiatalok közel hatoda vásárolt legalább egyszer hamis terméket interneten keresztül az elmúlt évben, amivel az uniós országok középmezőnyében foglalunk helyet, derül ki az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) legfrissebb jelentéséből. Az EUIPO elemzése a hamisított termékek értékesítését is vizsgálta a 15-24 éves fiatalok körében, amely szerint a magyar fiatalok 15 százaléka vásárolt szándékosan hamisított árucikket 2015-ben, ami felette van a 12 százalékos uniós átlagnak. Ezzel az értékkel az uniós országok középmezőnyében foglalunk helyet. E negatív rangsort egyébként Görögország vezeti 24 százalékkal, amit Észtország és Ciprus követ 22, illetve 20 százalékkal, majd Szlovénia, Spanyolország következik 19 százalékkal.

Az elemzés kiemeli Magyarország kapcsán, hogy a fiatalok általában ritkán vásárolnak szándékosan hamis terméket az interneten, többségük pedig nem is igazán figyel arra, hogy az adott termék hamis, vagy sem. Ha vásárolnak is hamis terméket, akkor sem várják el ugyanazt a színvonalat, mint az eredetinél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Alapszabály: nem küldünk magunkról kompromittáló képet senkinek

ked máj 17 , 2016
A Balassagyarmati Járási Ügyészség zsarolás miatt emelt vádat egy 33 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki a társkereső oldalakon megismert nőket zsarolta. A vádlott 2014-et megelőzően különböző társkereső oldalakon regisztrált abból a célból, hogy ott főként párkapcsolatban élő nőkkel ismerkedjen meg. A kiválasztott nőkkel a társkereső és más közösségi oldalakon […]
sex