Dinó a Gozsdu Udvarban


A Gozsdu Udvarba látogatók az elmúlt napokban egy életnagyságú dinoszauruszt ábrázoló képre lehettek figyelmesek, amelyet egy 300 négyzetméteres tűzfalra ragasztottak fel az Epson megbízásából. A papírmozaik elkészítéséhez összesen 3976 darab, A4-es lapot használtak fel. Az akció érdekessége, hogy a kép normál irodai lapokból készült el, amelyekre az Epson WorkForce M100 külső tintatartályos készülékével nyomtatták ki a képrészleteket, átlagosan egy forint lapköltségen. Az akcióval a japán vállalat a külső tintatartályos nyomtatók gazdaságos működésére hívta fel a figyelmet, hiszen van olcsóbb alternatívája a lézernyomtatásnak. Az Epson külső tintatartályos modelljeivel hatékonyan csökkenthetők a lapköltségek a lézernyomtatókéhoz képest otthoni és irodai használat esetén is. Ráadásul, ezek a készülékek a lézernyomtatóknál 95 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak — olvasható a japán vállalat közleményében.

“A dinoszaurusz képének kinyomtatásával jól érzékeltethető, hogy a felmerülő költségek töredékei a lézernyomtatók lapköltségének, a felhasználók ugyanis akár 1 forint/lap1 áron nyomtathatnak készülékeinkkel. Ennek köszönhető, hogy a hatalmas alkotást az Epson külső tintatartályos nyomtatóival bárki megvalósíthatja, akár 3976 forintból” — mondta Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Symantec: tényleg hülye, aki antivírust telepít az androidos készülékére? IV.

ked szept 9 , 2014
Harmadik tévhit: A mobilkártevőket szinte sosem töltik le Ludwig szerint arra kell koncentrálni, hogy a káros alkalmazások mennyi felhasználót fertőznek meg. A szakember úgy vélekedik, hogy ha soha senki nem telepíti ezeket az alkalmazásokat, akkor a dolognak nincs jelentősége. A Symantec máshogy gondolja. A kérdéses alkalmazások folyamatosan áramlanak az androidos […]
Android

Friss, ropogós