Digitális oktatás: eljött Czunyiné ideje

2

Vége a türelmi időszaknak, amikor elég volt csak beszélni a digitális oktatásról: a koronavirus terjedése által okozott vészhelyzetben ki fog derülni, hogy az illetékesek milyen munkát végeztek az elmúlt évben.

A 1011/2018. (II. 1.) Korm. határozat rendelkezik a digitális oktatás tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos kinevezéséről és feladatairól. A Kormány a digitális oktatás tartalomfejlesztéssel összefüggő feladatok ellátására – 2018. február 15-től Czunyiné Bertalan Juditot kormánybiztossá nevezte ki. A kormánybiztos feladata a digitális tanítási és tanulási környezet koncepciójának kidolgozása, az oktatási rendszer digitális tananyagai előállításának koordinációja, valamint a digitális tanítási és tanulási módszer bevezetése. Miután a Kormány a koronavirus terjedése miatt tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelt el az iskolákban már hétfőtől, nagyon gyorsan ki fog derülni, hogy a bő egy éve kinevezett kormánybiztos milyen munkát végzett: milyen digitális tartalmak állnak a tanárok rendelkezésére, a digitális tanítási/tanulási módszereket pedig hogyan vezették/vezetik be.

2 thoughts on “Digitális oktatás: eljött Czunyiné ideje

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Koronavírus: a mobiltelefonok követésével ellenőrzik a fertőzötteket Izraelben

hét márc 16 , 2020
A mobiltelefonok titkosszolgálati követésével ellenőrzik a házi karanténra kötelezettek otthonmaradását, és a fertőzöttek előzetes mozgása alapján döntenek újabb karanténokról Izraelben – jelentette a helyi média. Az izraeli kormány jóváhagyta, hogy a Sin Bet belbiztonsági szolgálat a mobiltelefonok adatai és más terrorellenes technológiák felhasználásával nyomon kövesse a koronavírussal fertőzöttek mozgását. Az […]

Friss, ropogós