Digitális okostantermeket adtak át Kisvárdán

okos-iskola-sesztak-leleszi-facskoA tanulást és a tanítást segítő interaktív digitális okostantermeket adtak át Kisvárdán. A Bessenyei György Gimnáziumban megtartott eseményen részt vett Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Facskó István, a Samsung Electronics Europe regionális vezetője. A felső-szabolcsi városban a Samsung által indított program révén összesen három okostanteremet alakítottak ki. A nagyméretű fali monitorokat, a több mint száz munkaállomásként használható táblagépeket, illetve az internetelérést lehető tevő wi-fi csomagokat és szoftvereket az intézmények erre kialakított tantermeiben használhatják a diákok. A rendszer segítségével a tanár a képernyőjének megosztásával a diákok számára is elérhetővé teszi az eszközén lévő tartalmat, a diákok az “okostollal” akár “kézzel” írhatnak bele az anyagba.

A rendszer további előnye, hogy a tanár csoportos feladatokat adhat ki az órán, a diákok csoportokba rendeződve, akár egyszerre tudnak ugyanarra a képernyőre írni. Lehetőség van az óra után egy közös könyvtárból letölteni az adott óra anyagát, a tanárok pedig tesztek készítésével ellenőrizhetik diákok tudását. Az eszközöket a Bessenyei György Gimnázium Alapítvány, Szakképzésért Alapítvány és a kisvárdai 2. számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány pályázaton nyerte el. Az iskolánként elnyert nyolcmillió forintos pályázati összeg a technikai infrastruktúra kialakítását, valamint mintegy hatvan tanár kétnapos képzését tartalmazta. A kisvárdaival együtt még csak húsz digitális okostanterem működik az országban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Digitális nyomtatás: idén tíz könyvet díjaztak

vas szept 11 , 2016
Regény, vers- és esszékötet, mese és dráma is szerepel a Digitális Könyvnyomtatási Pályázat idei tíz nyertese között – közölte az MTI-vel a szervező Canon Hungária Kft. A közlemény szerint a Magyar Írószövetséggel közös, immáron nyolcadik alkalommal meghirdetett irodalmi pályázaton idén Baán Tibor Dorádó, Horváth Júlia Borbála Munkakönyv, Magyary Ágnes Rövidzárlat […]