Digitális nyomtatás: idén tíz könyvet díjaztak

galla-edit-egy-masik-eletbenRegény, vers- és esszékötet, mese és dráma is szerepel a Digitális Könyvnyomtatási Pályázat idei tíz nyertese között – közölte az MTI-vel a szervező Canon Hungária Kft. A közlemény szerint a Magyar Írószövetséggel közös, immáron nyolcadik alkalommal meghirdetett irodalmi pályázaton idén Baán Tibor Dorádó, Horváth Júlia Borbála Munkakönyv, Magyary Ágnes Rövidzárlat az Alvilágban, Nánási Bori Anonima emlékei és Szász András Félbemaradt mondat című regénye is a nyertesek között van. Szintén díjazták Orisek Márta Pünkösd felé, pünkösd után című verses-, és Persovits József Írások a könyvnyomtatás világából című esszékötetét, Toldi Zsuzsanna Miklóska mesekönyve című kötetét, valamint a Párhuzamos világok – Ellenfény antológia című kortárs drámaválogatást is. A nyertes köteteket 250-250 példányban nyomtatják ki, ennek költségét a Canon állja.

A pályázat hagyományaihoz híven idén is átadták a legszebb könyvnek járó elismerést, amelyet ezúttal Gálla Edit Egy másik életben című verseskötetének (Napkút Kiadó) ítélték oda. A kötet a többi nyerteshez képest további 100 példányos utánnyomásban részesül. A digitális könyvnyomtatási pályázat célja, hogy teret biztosítson a feltörekvő tehetségeknek és rétegműfajokban alkotó szerzőknek a megjelenésre, felhívva a figyelmet a digitális nyomtatás lehetőségeire – olvasható a közleményben, amely kiemeli: a Magyarországon kiadott könyvek átlagos példányszáma folyamatosan csökken, miközben a megjelenő címek száma emelkedő trendet mutat.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ügyelj a fényforrásra: tíz tipp Neil Aldridge-től VII.

hét szept 12 , 2016
A Sony Mobile felkérte a parkőröket, hogy készítsenek fényképeket a vadonban élő állatokról mozgás közben. A fényképezést megelőzően az elismert természetfotós, Neil Aldridge, aki az Év Európai Természetfotósa volt 2014-ben-, tartott kurzust a parkőröknek, megosztotva velük tapasztalatait, amelyekre vadon élő állatokkal való munkája során tett szert. Próbáld meg a hátad mögött […]