Digitális művészeti triennálét rendeznek Szekszárdon

Másodszor rendezi meg a Magyar Elektrográfiai Társaság a nemzetközi digitális művészeti triennálét Szekszárdon, a Digitális Agora 2018 című tárlat az utóbbi három évben született, kiemelkedő elektrográfiai műalkotásokat mutatja be. A Művészetek Házában nyíló kiállítás 137 magyar és 27 külföldi művész alkotásait, nagyméretű grafikákat, digitális, videó- és fényinstallációkat, light-boxokat és más fényobjekteket vonultat fel – írta az eseményről szóló közleményében a társaság. A kiállítás célja a technikahasználatban és a digitalizációban rejlő művészi lehetőségek sokszínűségének a felmutatása, új eljárások, témák, tartalmak és művészi megoldások közzététele.

Az október 21-ig látható tárlaton mások mellett kiállít Joseph Kádár (Le K’dar), láthatóak lesznek Szombathy Bálint avantgárd művész digitális fotói, a Németországban élő Lux Antal fotó- és videoművész, Csáji Attila és Mengyán András fényművész, valamint videós munkáival nemzetközi elismertséget szerzett Horkai István művei – közölte Haász Ágnes, a társaság elnöke, a kiállítás kurátora. Hozzátette: érdekesség lesz Kelle Antal és Botos Péter alkotta páros optokinetikus robotinstallációja, amelyben egy robot irányította fény-árnyék játék zajlik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Trump: mostantól büntetjük a választásokba történő beavatkozásokat

szo szept 15 , 2018
Donald Trump rendeletet írt alá a választásokba történő beavatkozások szankcionálásáról. Az elnöki rendelet értelmében büntető intézkedésekkel sújtják azokat a külföldi országokat vagy személyeket, illetve vállalatokat, amelyek megpróbálnak beavatkozni az amerikai választási folyamatba. A szükségesnek vélt szankciók mértékére és formájára a külügyminisztérium és a pénzügyi tárca tesz majd javaslatot – közölte […]
Donald Trump

És még ez is...