Digitális művészeti triennálé: interaktív fényinstalláció a globális felmelegedésről

optikai kábelDigitális művészeti triennálét rendez a Magyar Elektrográfiai Társaság (MET) Szekszárdon, a Digitális Agóra című tárlat tematikája a fény nemzetközi évéhez kapcsolódik. A szombaton, a szekszárdi Művészetek Házában és a Babits Mihály Kulturális Központban nyíló kiállításon 128 alkotó 240 művét láthatja a közönség — mondta Haász Ágnes, a társaság elnöke. Az alkotásokat pályázaton választották ki, amelyre a MET új eljárásokat szintetizáló, eredeti kifejezésmódot és tartalmi, technikai problémákat is felvető műveket várt; ennek megfelelően a digitális nyomatok mellett a kiállításon megjelennek a fényinstallációk, videoinstallációk, videofilmek, objektek – azaz térbeli digitális alkotások is – tette hozzá.

A globális felmelegedésről például szerepel egy számítógép-alkatrészekből készült, interaktív fényinstalláció, ami reagál a néző mozdulataira, a művek többsége azonban digitális nyomat lesz – jegyezte meg. „A mai kor kiváltsága, hogy a művészek az elektrográfia kísérletező eszközeivel fejezhetik ki magukat. Az alkotók a fényt olyan módon tudják megjeleníteni, ahogyan az elmúlt művészettörténeti korokban nem lehetett. A műfajnak nincs kánonja, számunkra olyan, mint egy kaland, felfedező út” — mondta a társulat elnöke. Az október 31-ig látható tárlatról decemberben katalógus jelenik meg.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyarországon még új üzleti modell adhat lökést a hazai startup világnak

pén szept 18 , 2015
ShareTweetPinShareSikeres tech vállalkozást létrehozni kihívásokkal és buktatókkal teli feladat. Különösen igaz ez az olyan még fejlődésben lévő startup kultúrával rendelkező országokra, mint Magyarország. Hazánkba is betört azonban a külföldön és főleg az Egyesült Államokban már egyre népszerűbb és egyre nagyobb sikereket elérő „startup gyár” üzleti modell. Az itthon elsősorban a […]
ZX-81

És még ez is...