Digitális megoldások: Fogtechnikusoknak indult képzés

arany fogA korszerű, digitális megoldásokat bemutató képzést indított fogtechnikusoknak a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara a Fogtechnikusok Egyesületével együttműködve.

Iritz-Fekete Lívia, a a gazdasági érdekképviselet duális képzési tanácsadója elmondta, a kamara négy éve működik felnőttképzési intézményként. Törekszenek arra, hogy olyan képzéseket szervezzenek, amelyek fejlődési lehetőséget teremtenek önkéntes tagjaiknak. A maga nemében az országban első digitális fogtechnikai képzést is a tagok igényeire reagálva alakították ki. Ezen a területen eddig leginkább az online képzések voltak jellemzők, a kamara 160 órás, gyakorlatorientált tanfolyamát azonban személyes jelenléttel tartják. A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről a résztvevők tanúsítványt kapnak, július elején pedig az akkreditált vizsgaközpontban vizsgát is tehetnek, és államilag elismert szakképesítést szerezhetnek. Az önköltséges képzést eredetileg a megye vállalkozásainak szánták, ám jelentkeztek résztvevők az ország más részeiből is, egy – magyar származású – hallgató pedig Németországból érkezett – közölte a szakember.

Al-Ashraf Basel, a Pi dental Fogászati ​​Gyártó Kft. értékesítési vezetője elmondta, a CAD/CAM technológia bő egy évtizede kezdett terjedni a fogászatban. A használt anyagok és gépek innovációjának köszönhetően pedig mára bevett gyakorlattá vált. A hagyományos lenyomatvételt és a gipszmodellek készítése helyett egyre inkább 3D-szkennerrel készítik el a fogak és csonkok digitális modelljét, a pótlásokat is számítógépen tervezik, majd magukat az implantátumokat, koronákat vagy protéziseket is részben vagy teljesen 3D-nyomtatóval vagy CNC berendezéssel készítik el. A digitális megoldásokat használva a páciensek igényeihez sokkal pontosabban illeszkedő pótlások készíthetők a hagyományos eljárásnál háromszor-négyszer gyorsabban, és olyan lehetőségek is elérhetők, amelyek manuálisan nem. Versenyelőnyt jelent a digitalizáció használata a fogtechnikai vállalkozásoknak, a fogorvosok pedig egyre inkább olyan partnereket keresnek, amelyek a teljes szortimentben kiszolgálhatják a pácienseket – hangsúlyozta a képzést vezető értékesítési szakember.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Continental már teszteli a HPC-jét

vas jún 23 , 2024
A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC), ami lehetővé teszi számos funkció kipróbálását. A német vállalat célja a tesztautóval, hogy az autóiparban dolgozó mérnökök számára bemutassa, hogyan történik majd a szoftveralapú járművek (SDV) fejlesztése. A tesztautó a felhőalapú Continental Automotive Edge Framework (CAEdge) rendszerét használja, mely […]
Continental HPC

És még ez is...