Digitális média toplistája: a hazai tartalom fűti az online piacot

KlubrádióA hazai digitális média fejlődésének újabb szakaszába lépett, és idén egyértelművé vált, hogy a globális techcégek és e-kereskedelmi szereplők mellett a hazai tartalomkészítők befolyása is megkerülhetetlen.

A digitális világ legbefolyásosabb szereplőit rangsoroló toplistánk első helyére a magyar influenszerek kerültek, ami jól mutatja a hazai médiafogyasztási szokások drasztikus átalakulását. E csoportból kiemelkedik Gulyás Márton Partizánja és Potyondy Edina Youtube-os műsora. Második helyre a hazai tényellenőrzők kerültek, akinek előkelő helyezése is mutatja mennyire fontos felvenni a harcot a szimpla butaság és a számító gonoszság ellen. E csoport jeles képviselője az Urbanlegends.hu. A harmadik helyre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és annak Médiatanácsa futott be. Egyoldalú döntéseikkel (lásd például a Klubrádió frekvenciájának elvételét) meghatározó módon befolyásolják a magyarországi médiatér alakulását. Épphogy leszorult a dobogóról Varga Zoltán, a 24.hu-t is kiadó Centrál Médiacsoport Zrt. tulajdonosa. A magas látogatószámot elérő, független 24.hu-t is nagyon veszélyesnek gondolhatja magára nézve a regnáló hatalom, el is kezdődött Varga vegzálása: költségvetési csalással vádolták meg a napokban. Ötödik helyre futott be Vaszily Miklós, aki a független Index.hu Zrt. vezérigazgatói posztjától indulva a NER igazi médiamoguljává vált. Hatodik helyezett lett Szalay Dániel, a Media1.hu alapítója. aki bebizonyította, hogy a nagy kiadók mellett is labdába lehet rúgni.

A „Top 6, avagy a Hazai Digitális Média meghatározói” rangsorát a Mínuszos.hu idén először állította össze. A hazai digitális piac legbefolyásosabb szakembereinek szervezeteinek listájának zsűrizésében a szerkesztőség újságírói mellett mások nem vettek részt. A zsűri tagjai nem pontozták saját magukat, munkatársaikat és a Mínuszos.hu vezetőjét és tulajdonosát.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az éleslátás visszaállítását is lehetővé tevő eljáráson dolgozik Roska Botond

hét nov 14 , 2022
ShareTweetPinShareEgyes vakságot okozó betegségben szenvedő páciensek látásfunkcióit részben helyreállító génterápiás kezelés után az éleslátás visszaállítását is lehetővé tevő eljáráson dolgozik munkatársaival Roska Botond. A neurobiológus pénteken Szegeden, a Nemzeti Tudósképző Akadémia által szervezett Nobel-díjasok és tehetséges diákok XIX. találkozóján a tudományos felfedezés elemeiről tartott előadásán úgy fogalmazott, az ember rendkívül […]
Roska Botond

És még ez is...