Digitális Magyarország Program: Nyíregyháza nyerőben

Solymar-Karoly-BalazsA Digitális Magyarország Program keretében megnyílt az a pályázat, amelyben közel ötezer notebookhoz és ezer táblagéphez juthatnak a Nyíregyházán és a járásában élők – jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára a nyírségi városban kialakított programiroda hétfői átadásán. Solymár Károly Balázs elmondta, 2016 első félévének végére nem lesz a városban olyan háztartás, amely nem lesz képes hozzáférni a 30 megabites, szupergyors internethez. Hozzátette, hogy az eszközök szétosztásához időzítve 2016 tavaszán a digitális készségeket átadó képzések is elkezdődnek.

A pályázat nyertesei digitális kompetencia-felmérésen vesznek részt; akik nem érik el a megfelelő szintet, azok kötelezően képzési programban vesznek részt. A nyertes pályázóknak emellett – a képzés megkezdését megelőzően – internet-előfizetést kell kötniük valamelyik szolgáltatóval, az eszközök használatához pedig három évig internet-hozzáférést kell biztosítaniuk. A notebookok és a táblagépek az állam tulajdonában maradnak, az eszközöket a nyertes pályázók határozatlan ideig használhatják — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Most már biztos, nem csak a magyarok, az egész világ sírva vígad

sze nov 18 , 2015
Történetében először egy piktográfot, méghozzá a sírva röhögő emodzsit, vagyis érzelmek kifejezésére szolgáló hangulatjelet választotta az év szavának a brit szótárkiadó, az Oxford University Press online szótára, az Oxford Dictionaries. A szótárkiadó a londoni központú SwiftKey informatikai céggel együttműködve böngészte át a legnépszerűbb emodzsik egy részének statisztikai adatait, megállapítva, hogy […]

Friss, ropogós