Digitális térségfejlesztési képzéssel javítják a települések vonzerejét

okosvárosA digitális térségfejlesztési szakember posztgraduális képzést és a digitális térségfejlesztési referens webináriumot elvégzőkre kulcsszerep vár Magyarország okosváros- és okosfalu-fejlesztéseiben – közölte a Digitális Jólét Program (DJP).

A közlemény szerint a digitális térségfejlesztési szakember posztgraduális képzés célzottan a térség- és településfejlesztési, valamint településrendezési feladatokat ellátó szakembereknek indult, és az okosváros-fejlesztések elméleti és gyakorlati hátterébe nyújt betekintést. A résztvevők átfogó tudást szerezhetnek a digitalizációs technológiákról, azok szabályozási kereteiről és az okostelepülések fejlesztési folyamatáról, a tervezéstől a megvalósításig. A posztgraduális képzésen húsz tárgy szerepel, félévente néhány alkalommal megtartott, személyes jelenlétet követelő előadásokkal, gyakorlatokkal – tudatták, hozzátéve: mindez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Edutus Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös szervezésében valósul meg.

Az elsősorban a kistelepülések képviselőinek meghirdetett, középfokú végzettséget adó digitális térségfejlesztési referens webináriumra eddig több mint 1300 hallgató iratkozott be, közülük már mintegy 800-an megszerezték a referensi minősítést. A hallgatók a webináriumot elvégezve képesek lesznek arra, hogy összekössék a települések igazgatási és működtetési gyakorlatát a digitalizáció által kínált lehetőségekkel – írták. A képzést elvégzők egy komplex szolgáltatáscsomagot kapnak saját maguk és a településük számára. Ez a többi között egy szakmai hírlevelet, egy negyedéves workshopsorozatot és egy online zárt szakmai csoportba való felvételi lehetőséget tartalmaz – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ügyintézői megkeresésnek álcázott csaló telefonhívások miatt riaszt a kibervédelmi intézet

pén ápr 16 , 2021
Ügyintézői megkeresésnek álcázott csaló telefonhívások miatt adott ki riasztást a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI). A szakszolgálat közleménye szerint a telefonhíváskor a csalók jellemzően bankok, közműszolgáltatók ügyintézőinek adják ki magukat és többféle módon próbálnak személyes adatokat (például születési adatokat, banki adatokat) megszerezni az állampolgároktól. Egyes esetekben azt állították, […]
Telefon

Friss, ropogós