Digitális Egészségügy kategória: Távoli Betegmonitorozó rendszer nyerte a Vodafone Digitális Díjat

Orbán Anita, a Vodafone Vállalati Kapcsolatok vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság alelnökeA Vodafone Magyarország Alapítvány kihirdette a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyerteseit. „A kezdetek óta nagyon fontos szempont számunkra, hogy a Vodafone Digitális Díj révén valós és sokakat érintő kihívásokra adjunk választ. Épp ezért a kategóriák kiírásakor igyekeztünk reflektálni a minket körülvevő világra és a jelen problémáira. Az elmúlt másfél évben ezek közül egyértelműen kiemelkedett az egészségügy, az oktatás és minket körülvevő környezet. Ezen területeken van a legnagyobb szükség a társadalmi összefogásra, a segítségre, és ezek azok a területek, ahol most a digitalizációval jelentős előrelépéseket lehet elérni” – mondta el Orbán Anita, a Vodafone Vállalati Kapcsolatok vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság alelnöke. A Digitális Egészségügy kategóriában olyan pályamunkákkal lehetett nevezni, melyek a technológia segítségével járulnak hozzá az egészségügyi ellátás hatékonyabbá tételéhez vagy támogatják a digitális eszközök használatának népszerűsítését az egészségügyi szektorban. A kategóriában két díjat osztottak ki.

1. helyezett: Entremo Kft. – Távoli Betegmonitorozó rendszer
Az Entremo Kft. által fejlesztett IoT rendszer egy kórházakban használatos távoli betegmonitorozó rendszer, melyet a járványhelyzetben fellépő kórházi nővérhiány problémája hívott életre. A beteg csuklójára helyezett mérőeszköz több paramétert mér, az adatokat pedig a nap 24 órájában továbbítja a személyzethez, ezzel hatékonyabbá téve a nővérek munkáját.

2. helyezett: Legyőzzük a bénultságot Alapítvány – Bénulást diagnosztizáló, ellenőrző rendszer
A projekt egy stroke előrejelző, monitorozó rendszer, melyet orvosi felhasználásra kifejlesztettek ki. A rendszer kvantitatív adatokat továbbítva, mesterséges intelligencia segítségével dolgozza fel az adatokat és segíti a stroke gyors kezelését, előrejelzését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyar nyelvű rendszerrel erősít az iBanFirst

szo júl 10 , 2021
A 2013-ban alapított belga székhelyű, a Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti nyilvántartásában 2017. május óta szereplő iBanFirst rendszere már magyar nyelven is elérhető. A deviza forgalommal rendelkező vállalatoknak komoly terhet jelent, hogy a hagyományos banki szolgáltatások során hosszú és költséges folyamat a deviza tranzakció. A fintech forradalomnak köszönhetően azonban az igény […]
Henrik Gergely az iBanFirst