Digiméter: meghatározó a méret

Minél nagyobb egy magyar kis- és középvállalkozás, annál előrébb tart a digitalizációban – derül ki egy napokban közzétett kutatásból.

A kutatás szerint a magyar kkv-knál a pénzügyek digitalizálása áll az élen 61 ponttal, míg a sor végén az értékesítés és marketing áll, 17 ponttal. Az átlagnál többet, 57 pontot ért el az informatikai biztonság digitalizációja. A tevékenységi körök szerint érthető módon az élen az infokommunikációs cégek állnak (51 pont), a legrosszabbul pedig az építőipariak végeztek (33 pont). A digitálisan leginkább versenyképesnek bizonyult vállalkozás 91 pontot kapott. A húsz főnél nagyobb szervezetek átlagosan 48, míg az ennél kisebb cégek, mérettől függően, 37-40 pontot szereztek. Területileg a budapesti és Pest megyei vállalkozások majdnem minden témakörben az élen vannak, az előnyük mégsem jelentős, ami azt jelenti, hogy a digitalizációnak jellemzően nem területi korlátai vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A japán jegybank nem cicózik

szo okt 10 , 2020
Bár egyelőre nem tervezi digitális jegybankpénz kibocsátását Japán központi bankja, a 2021-es pénzügyi év elején elindítja a kísérleteket saját digitális pénzével. A bank tudatta, hogy a tesztelés első szakaszában ellenőrzi a digitális jegybankpénz kibocsátásának, szétosztásának és a forgalomból való kivonásának a technikai lehetőségeit, majd pedig pilot projektet indíthat. A jegybank […]
Jen