Deutsch szerint a blockchain technológiában regionális vezető szerepünk lehet… naná!

A kormányzat nyitott a blockchain technológiák bevezetése iránt, keresi a partnereket, akik segíthetnek megadni a közös választ erre a kihívásra, a cél pedig az, hogy az ország regionális vezető szerepre tegyen szert a pénzügyi (fintech) és blockchain technológiák terén – mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program végrehajtásáért felelős miniszterelnöki biztos. Az uniós képviselő hangsúlyozta: a kormányzat célja az, hogy olyan, biztonságosan használható digitális technológiák nyerjenek teret, amelyek növelik a polgárok életminőségét és versenyképességét, valamint hozzájárulnak digitális kompetenciáik gyarapításához.

Közlése szerint ez év közepére elkészül Magyarország fintech-stratégiája, de hasonló dokumentum készül a blockchain-fejlesztésekkel kapcsolatban is, a kormányzat elé pedig az iparági szereplőkkel közösen kidolgozott anyag alapján kerülnek majd intézkedési, így törvényalkotási javaslatok. Arról is beszélt, “jó esély van” arra, hogy Magyarország a digitalizáció nyertese legyen, de ehhez arra is szükség van, hogy Európa ledolgozza az e téren mostanra felhalmozott versenyhátrányát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem is menekülnek a Telenor felső vezetői

ked jan 30 , 2018
A napokban derült ki, hogy eladósorba került a Telenor magyarországi leányvállalata, s máris távozik az egyik felső vezető: a Telenortól igazolt ugyanis kereskedelmi vezetőt a hazai és a nemzetközi piac meghatározó telematikai szereplője, a WebEye. A WebEye kereskedelmi igazgatóságának élére Tóth Leventét nevezték ki, aki korábban a Telenor üzleti értékesítési és marketing […]

Friss, ropogós