Deutsch New Yorkban

Deutsch-TamasDeutsch Tamás miniszterelnöki biztos a magyarországi digitális oktatási stratégiáról tartott előadást New Yorkban. A politikus az ENSZ Közgyűlés 71. ülésszakának egyik kísérő rendezvényén, az Oktatásért Globális Üzleti Koalíció (Global Business Coalition for Education) nevű szervezet kerekasztal-beszélgetésén tartott előadást. Deutsch az MTI-nek azt mondta, hogy őszintén meglepődött a meghíváson, annál is inkább, mert olyan szervezetről van szó, amely a világ kétszáz legnagyobb vállalatát tömöríti, amelyek azt a közös célt tűzték ki, hogy a világon mindenütt támogassák – dollármilliókkal, eszközökkel, módszerekkel – az oktatás fejlesztését. “Ennek a szervezetnek a vezetői figyeltek fel arra, hogy Magyarországon a Digitális Jólét Program keretében nagy, átfogó digitális oktatási stratégia készült” — mondta Deutsch.

Arra a kérdésre, hogy vajon mi kelthette fel a szervezet érdeklődését, mi az, amivel Magyarország kitűnhetett, Deutsch azt válaszolta: mindenekelőtt az, ahogyan a magyar kormány előkészítette a program kidolgozását, valamint példaértékűnek ítélték azt is, ahogyan a teljes oktatási rendszert átalakítják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Informatikai eszközöket is vásárolhatnak a tanodák az ötmilliárdos támogatásból

pén szept 23 , 2016
Informatikai eszközöket is vásárolhatnak a tanodák abból az ötmilliárd forintos támogatásból, amelyet a kormány a fejlesztésükre fordít – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. Langerné Victor Katalin elmondta: a pénzt tanulást segítő felszerelésekre is el lehet költeni, ezek […]