Deutsch: hat témakör lesz az internetről szóló „konzultáción”

Deutsch-TamasVilágosan látszik az a hat témakör, amelyek mindegyikéből kettő-négy kérdés kaphat helyet az internetről szóló nemzeti konzultáció kérdőívén — mondta a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás a témakörök között említette a megfizethető internetszolgáltatást, a digitális kompetenciák fejlesztését, a világháló mindenki számára elérhetővé tételét, a felhasználók és adataik védelmét, a technológiának a gazdaság fejlesztését támogató felhasználását, valamint azt, hogy minél több színvonalas tartalom és szolgáltatás legyen elérhető ilyen módon.

A gazdasággal kapcsolatos lehetséges témakörök között említette a miniszterelnöki biztos a startup cégek támogatását, a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások bevonását a szélessávú internethálózat fejlesztésébe, a kisebb cégek internetes jelenlétének támogatását uniós forrásból, valamint azt, hogy milyen adócsökkentésekkel lehetne támogatni az internet használatának magyarországi elterjedését. Deutsch közölte: a jövő hétre áll össze a konzultációra bocsátani javasolt húsz kérdés, a lista pedig egy újabb egyeztetési kör után, április végén kerül a kormány elé, majd májustól minden, 14. évét betöltött magyar állampolgár véleményt nyilváníthat e témákban — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ingyenes, és még magyarul is "beszél" a panaszkezelő rendszer

csü ápr 9 , 2015
A világ egyik legnépszerűbb ticketing rendszere mától magyar nyelven is használható az OTRS-megoldások csapata jóvoltából. Az OTRS magán és üzleti célra is ingyenesen használható, nyílt forráskódú eset- és panaszkezelő rendszer. 2001-ben Martin Edenhofer indította a projektek és azóta 49 nyelvre fordították le a programot. A magyar fordítás több éven át […]

És még ez is...