Deutsch értékesítené az állami adatvagyont?

A biztosítási ágazatnak is el kell készítenie digitalizációs stratégiáját, az előttünk álló évtizedben a digitalizáció jelenti a legátfogóbb gazdaságfejlesztési programot – mondta Deutsch Tamás, Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kedden, Budapesten tartott konferenciáján. Deutsch szerint át kell gondolni, hogyan lehet az állam által felhalmozott adatvagyont gazdaságilag újrahasznosítani, ez a magyarországi biztosító társaságok számára is rendkívül fontos. Rámutatott, Magyarországon még nem alkották meg azokat a szabályokat, amelyek lehetővé tennék az állami működés során keletkezett adatvagyon gazdasági hasznosítását, ezen a Digitális jólét program 2.0 változtatni kíván.

Pandurics Anett, a Mabisz elnöke nagyon diplomatikusan igazította ki a miniszterelnöki biztost: elmondta, hogy a digitalizáció, a technológiai változások napjainkban már jelen vannak a biztosítók mindennapi életében, a termékek értékesítésének döntő része, a kockázat-elbírálás, a szerződések adminisztrációja, a kárrendezés többségében online módon történik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NGM: az e-kereskedelem adózásáról (is) egyeztettek az Ecofin ülésén

pén nov 10 , 2017
Az uniós pénzügyminiszterek tanácsa, az Ecofin legutóbbi ülésén szó volt az e-kereskedelmi áfa-csomagról is. A nemzetközi elektronikus kereskedelemben nehézséget okozhat, hogy a vevő és az eladó országa különbözik, és az értékesítőnek mindig azon tagállam áfa-szabályainak kell megfelelnie, ahol a fogyasztó él. A bizottság ezért javaslatcsomagot készített, amelynek fő célja a […]
kosár, kiskereskedelem