Deutsch: az áfacsökkentés célja az internetelterjedtség növelése

Deutsch-TamasAz internet áfacsökkentésének célja, hogy minél több embernek lehetősége legyen internet-előfizetésre és az európai átlag fölé emelkedjen a internetelterjedtség – jelentette ki a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos. Magyarországon ma a lakosság hetven százaléka internetezik rendszeresen, miközben az európai átlag 80-82 százalék; az a céljuk, hogy az internettel járó előnyöket egyre többen élvezhessék – közölte Deutsch Tamás.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány tervei szerint 2017-től a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfatartalma. Úgy vélekedett, hogy a digitális írástudás ma már létfeltétel, ezért elsőrendű cél, hogy az iskolából ilyen tudással kerüljenek ki a diákok, valamint az idősebb korosztályok is megszerezzék a digitális alapismereteket. Mindez annál is inkább szükséges, mert ma 22 ezer informatikus hiányzik Magyarországon, az ő munkájuk pedig további ötvenezer álláshelyet teremthetne — mondta Deutsch.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Broadway: magyar szerző művét nézhetik először élőben az internetezők

hét jún 20 , 2016
Először nézhetnek meg élőben egy Broadway-előadást az internetezők: a László Miklós 1936-ban írt Illatszertár című vígjátéka alapján készült She Loves Me című musicalt június 30-án nézhetik meg a felhasználók. A nyolc Tony-díjra jelölt előadás – amely David Rockwellnek hála meg is kapta a legjobb látványért járó trófeát -, július 10-ig […]

És még ez is...