Deutsch: a polgárok kormányzati lépéseket várnak az internetezés feltételeinek javításában

Deutsch-TamasA polgárok határozott állami cselekvést várnak azért, hogy az internetezés feltételeit Magyarországon javítsák – jelentette ki az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció pénteki budapesti rendezvényén a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos. “Magyarország számára a döntés egyértelmű: az állam vagy aktívan cselekszik az internet fejlesztése és szabadsága érdekében, vagy hazánk menthetetlenül leszakad a nemzetközi versenyben” – fogalmazott Deutsch Tamás. Hozzátette, hogy ehhez együttműködő partnerekre van szükség a hírközlési szolgáltatók, az informatikai cégek, a civil szervezetek és a polgárok személyében.

Deutsch arról beszélt, a polgárok, a cégek és a gazdaság számára is alapvető versenyképességi kérdés az internet és a digitális szolgáltatások igénybevétele, az állam és a piaci szereplők közös érdeke és felelőssége, hogy minél többen, minél megfizethetőbb módon, minél jobb minőségben és minél biztonságosabban vehessék igénybe ezeket. A cél az, hogy Európa minél teljesebb mértékben használja ki az internetben rejlő társadalmi és gazdasági lehetőségeket – hangsúlyozta Deutsch, megjegyezve: egyértelműen sikerült azonosítani a konzultáció legfontosabbnak ígérkező témáit — számolt be az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csak óvatosan a Google hirdetésekkel!

vas ápr 19 , 2015
A Google hirdetési rendszerét, a Google AdSense szolgáltatást használták a Nuclear készítői arra, hogy több millió internetezőt fertőzzenek meg az Adobe Flash Player egy ismert sérülékenységén keresztül. A G Data saját monitorozási rendszerén keresztül észlelte, hogy hirtelen megnövekedett azon támadások száma, amelyek az Adobe Flash egy már ismert sérülékenységét próbálják […]