Deutsch: a digitalizáció társadalmi jelenség

1

deutsch-tamasDeutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos egy, a napokban megrendezett konferencián arról beszélt, hogy fel kell készülni arra, hogy a változások rendkívül gyors üteme csak nőni fog a jövőben, a digitalizáció növekedése, a gazdaság változása, az állam működésének, a diplomácia, az oktatási rendszer és a hétköznapi életet körülvevő nagy rendszerek átalakulása várható. Mint mondta, a 2015-ös nemzeti konzultáción véleményt mondók szándéka határozta meg az átfogó fejlesztési program, a Digitális Jólét Program kidolgozását.

A leglényegesebb változás, hogy a kormány alapvetően úgy gondolkodik a digitalizációról, hogy az nem üzleti, politikai, technológiai vagy tudományos kérdés, hanem egy összetett társadalmi jelenség, amelynek középpontjában a digitalizáció lehetőségeit kihasználni tudó és akaró ember áll, így a program középpontjában is az embernek kell állnia – magyarázta. Deutsch kiemelte: a program célja a XXI. század követelményeinek megfelelő digitális infrastruktúra teljes körű kiépítése, a gazdaság digitális átalakításának végrehajtása, a magyar állam működésének teljes digitális átalakítása, valamint a digitális készségek fejlesztése.

One thought on “Deutsch: a digitalizáció társadalmi jelenség

  1. A beléptető kapuk óta 9ismerjük a digitáció jelentőségét ! Azt jelenti hogy két állapotú a dolog ,Volt- Nincs !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre többen adják-veszik belépőjüket online piactéren

csü júl 14 , 2016
Júliusban gőzerővel beindult a fesztiválszezon: a Balaton Sound épphogy véget ért, lement már a VOLT és a Fishing on Orfü, az EFOTT pedig mindjárt indul. Sok fesztiválozó problémáját oldhatja meg a Tickething online szolgáltatása, a közelmúltban indult webes piactéren bárki biztonságos keretek között adhatja el feleslegessé vált jegyét, illetve vásárolhat […]

Bréking Nyúz